Antena Meniu Search
x

Șoferul basculantei care a lovit un autobuz și l-a aruncat peste un microbuz, la Lețcani, are 22 de ani și permis de un an

Șoferul basculantei care a lovit un autobuz și l-a aruncat peste un microbuz, la Lețcani, are 22 de ani și permis entru camioane de un an. El susține că l-au lăsat frânele și n-a mai putut opri vehiculul de mare tonaj, pentru a acorda prioritate.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 29.09.2020, 13:59

  • Un om a murit pe loc, alți șase sunt răniți.
  • Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Un accident cumplit a avut loc marți de dimineață la Lețcani, în Iași, autoritățile activând planul roșu de intervenție. Accidentul s-a produs pe DN 28 (DE 583), la intersecția cu un drum secundar. De pe acest drum ieșea o basculantă de mare tonaj, cu volan pe dreapta, care nu a acordat prioritate unui autobuz și l-a acroșat, aruncându-l peste un microbuz  de 8+1.

Înainte de a lovi micobuzul Opel Vivaro, autobuzul s-a învârtit pe șosea!

Șoerul microbuzului a fost strivit efectiv de autobuz și a murit la locul acidentului, iar un pasager de pe locurile din față a fost găsit încarcerat, fiind resuscitat. Alte cinci persoane din microbuz au fost de asemenea rănite și transportate la spital.

Șoferul basculantei care a provocat tragedia are 22 de ani și conduce camioane doar de un an. El a povesti la locul accidenului că pur și simplu l-au lăsat frânele pe capul tractor și nu a mai avut cum să oprească.

Pe acelaşi subiect

Șoferul mort sub autocar avea 55 de ani și transporta mai mulți consăteni la muncă, în Iași. Celelalte victime sunt bărbați cu vârstele  de 39, 44, 29, 30, și 43 de ani și o femeie de 35 ani, toate fiind transportate la spital.

Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator la Iași, Clara Mihociu.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Șoferul basculantei care a lovit un autobuz și l-a aruncat peste un microbuz, la Lețcani, are 22 de ani și permis de un an