Antena Meniu Search
x

Video Șoferul care a umilit polițiștii în București a fost lăsat liber, dar nu mai are voie să conducă. Avocat: S-a speriat de jandarmi

Șoferul care a făcut ravagii în traficul din București, a sfidat poliţiştii şi jandarmii, apoi a făcut show pe Internet a fost lăsat în libertate. Tânărul a fost plasat sub control judiciar, însă nu mai are voie să conducă timp de un an. Avocatul spune că s-a speriat și de aceea a fugit.

de Redactia Observator

la 28.10.2022, 14:52

Vezi și

Șoferul care a încălcat mai multe reguli de circulație, a ignorat echipajele și a lovit două mașini în București a fost plasat sub control judiciar, vineri. În urma incidentelor de miercuri noaptea, el a fugit, fiind găsit după 24 de ore, acasă la bunica sa. 

Tânărul spune că s-a speriat de jandarmi 

Avocații tânărului spun că acesta a motivat fuga sa prin faptul că s-a speriat. 

„Rezultatul alcoolemiei a fost zero, testul la drog a fost zero. Probabil că inducerea în eroare (că ar fi consumat substanțe interzise - n.r.) ar fi fost cu privire la faptul că el avea o discuție aprinsă pe bluetooth cu o altă persoană și de aici s-a creat sennzația celui care a filmat că ar fi fost sub influența vreunui drog sau a alcoolului, ceea ce în realitate s-a demonstrat că nu a fost. Nervii lui au dus la acest incident neplăcut, regretat de el și cu siguranță pe viitor nu va mai avea o conduită nepotrivită”, a spus avocatul tânărului. 

Pe acelaşi subiect

Apărătorul a mai spus că șoferul a motivat fuga lui prin faptul că s-a temut pentru el când au venit jandarmii. „Temerea când au venit jandarmii, când au lovit cu acel obiect geamul, i-a fost insuflată și a dorit să nu fie tras pe geam și încătușat la acel moment. Și-a dat seama prea târziu că a greșit și din păcate nu mai poate da timpul înapoi”, a mai spus avocatul, potrivit Mediafax.

Filmul celor 11 ore în care şoferul cu Mercedes a batjocorit oamenii legii

Miercuri. Bucureşti. Bulevardul Tineretului. Puţin după ora 19. Un bărbat de 26 de ani încalcă toate legile în trafic la volanul unei maşini sport. Oprit de un poliţist, individul nu răspunde la somaţii şi turează motorul. Agentul se învârte în jurul maşinii. 

Poliţist: Te dai jos acum!

Zeci de oameni sunt martori la scenă. De pe margine, agentul primeşte indicaţii cum trebuie să acţioneze. În intersecţie, un alt poliţist dirijează în continuare traficul. 

Martor: Mamă, e mort săracul!

Uite jandarmii!

Băi, băieţii, veniţi încoace!

Patru jandarmi sar în ajutor poliţistului. Degeaba. Individul demarează în trombă pe roşu. Loveşte două maşini în încercarea de a scăpa şi trece printre pietonii care traversau regulamentar. Ca prin minune, nimeni nu e rănit. 

Martor: Loveşte oamenii! Bă, eşti nebun!

Fără dreptul de a conduce pentru aproape un an

Poliţistul şi jandarmii rămân blocaţi în urma lui. Au avut câteva minute să-l oprească dar nu au reuşit. Le-a scăpat din mână după un şir de erori. După ce a scăpat de poliţişti, fugarul îşi abandonează maşina în curtea unei facultăţi din apropiere şi se ascunde în apartamentul bunicii. Dintr-o cadă plină cu spumă, le râde în nas poliţiştilor: Mă, haladiţii mei, când ai girofarul ăla...ce faceţi, mă? Staţi, mă, cuminţi!

Fără mandat de la judecător, poliţiştii nu pot intra peste el. Dimineaţa, îl conving să iasă de bună voie din apartament. După două ore de explicaţii, bărbatul ajunge la IML. Anchetatorii vor să afle, dacă era băut sau drogat. Trecuseră 11 ore de la eveniment! Testele rapide ies...negativ!

Individul a fost reținut și amendat cu 6.000 de lei, fiind cercetat pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. În această după-amiază, tânărul a fost lăsat în libertate, fiind plasat sub control judiciar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Șoferul care a umilit polițiștii în București a fost lăsat liber, dar nu mai are voie să conducă. Avocat: S-a speriat de jandarmi