Antena Meniu Search
x

Şoferul de TIR căruia i-a explodat rezervorul în faţă a luat trei bacterii din spital. Scad şansele să supravieţuiască

Şoferul de TIR căruia i-a explodat rezervorul în faţă a luat trei bacterii din spital. Scad şansele să supravieţuiască, după ce medicii, susţine soţia acestuia, au refuzat transferul în Belgia.

Decebal Marian Şerban are tot mai mici şanse să fie salvat
Şoferul de TIR căruia i-a explodat rezervorul în faţă a luat trei bacterii din spital. Scad şansele să supravieţuiască - Facebook

Şoferul de TIR căruia i-a explodat rezervorul în faţă a luat trei bacterii din spital. Scad şansele să supravieţuiască, după ce medicii, susţine soţia acestuia, au refuzat transferul în Belgia.

Un şofer de TIR din Constanţa se luptă să supravieţuiască, după ce i-a explodat rezervorul în faţă. Bărbatul a fost adus la spitalul Floreasca şi are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Un transfer în Belgia i-ar putea salva viaţa.

Decebal Marian Şerban a suferit cumplitul accident pe 8 noiembrie, la Cernavodă, unde rezervorul camionului pe care-l conducea i-a explodat în faţă. Monica Șerban, soția bărbatului rănit, a declarat pentru Libertatea că a cerut transferul soțului său la o clinică din Belgia încă de când a ajuns la Floreasca. 

"Inițial, mi s-a spus că trebuie să treacă 72 de ore de la momentul traumatic, apoi pur și simplu am fost refuzată. Am vorbit chiar și cu ministrul sănătății, Sorina Pintea, care mi-a spus că nu are ce să facă, fiind vorba strict despre decizia medicului.", spune Monica Șerban. 

Pe acelaşi subiect

Femeia susține că, în primă fază, bărbatul putea fi transportat, dar spitalul a refuzat acest lucru, însă ulterior starea pacientului s-a agravat, iar acum medicii bucureșteni susțin că este netransportabil.

"Am luat legătura cu cei de la Colectiv, care au vorbit la un spital în Belgia, C.H.U. de Charleroi, s-au trimis documentele medicale, iar cei de acolo și-au dat acordul. Acum, mi s-a spus că soțul meu nu mai este transportabil, dată fiind starea lui.", afirmă Monica Șerban. 

Ea spune că a cerut documentele medicale ale soțului său ca să afle care este starea de sănătate a acestuia. "Am văzut că i s-au găsit patru bacterii, dintre care trei sunt, cel mai probabil, de origine intraspitalicească. Este vorba de stafilococ – la ochi, proteus SPP – ureche, serratia SPP și pseudomonas SPP – pe plăgi.", susține ea. 

Monica Șerban mai spune că medicilor care l-au îngrijit și îl îngrijesc nu are ce să le reproșeze, dar că nu sunt condiții și că șansele lui de a mai trăi scad pe zi ce trece. Cei doi soţi au doi copii, o fetiţă de 11 ani şi un băieţel de 5 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Şoferul de TIR căruia i-a explodat rezervorul în faţă a luat trei bacterii din spital. Scad şansele să supravieţuiască