Antena Meniu Search
x

Galerie foto Șoferul din Gorj care a ucis o întreagă familie din Spania a fost reținut. Copila de 15 ani, ultima supraviețuitoare, a murit la spital după patru zile de comă

Veniseră în România să își viziteze fiica cea mare, care era studentă la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu prin programul Erasmus. Nimeni nu avea să știe că toți patru vor sfârși dramatic în urma unui cumplit accident, provocat de un șofer de 63 de ani din Gorj. Bărbatul a fost acum reținut pentru 24 de ore.

de Monica Palade

la 08.12.2022, 17:43

Cei patru închiriaseră o mașină și se îndreptau, duminică seară, spre Sibiu, când în zona localității Hula Bradului, șoferul din Gorj a intrat într-o depășire neregulamentară și a pătruns pe contrasens, unde a pierdut controlul și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus dinspre Brașov, proiectându-l în alt autoturism care circula în spatele acestuia. Pepe și María del Carmen Rodríguez au murit pe loc în urma impactului violent.

Alicia, tânăra de 21 de ani, s-a stins la spital câteva minute mai târziu. Cristina, mezina familiei și o adolescentă de 15 ani, a fost singura supraviețuitoare. Aflată în comă, medicii au fost rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire. După patru zile, și inima ei s-a oprit. Familia rămasă din Spania a decis să-i doneze organele pentru a salva alte vieți. Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a anunțat o intervenție chirurgicală complexă de prelevare de organe de la pacienta în vârstă de 15 de ani, cetățean străin, aflată în moarte cerebrală. Procesul de prelevare a început în cursul nopții, în jurul orei 01:00 și s-a încheiat după aproximativ 8 ore. Au fost recoltate următoarele organe: cordul, plămânii, rinichii precum și țesut osos și corneea.

Șoferul vinovat a fost reținut

Bărbatul în vârstă de 63 ani din judeţul Gorj care a provocat accidentul de duminică din Hula Bradului, județul Sibiu, a fost reținut. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reținerea unui bărbat în vârstă de 63 ani din judeţul Gorj pentru omor calificat, informează prim-procurorul adjunct Ruginosu Mihaela, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Gorjeanul conducea un BMW dinspre Sibiu înspre Braşov, iar, „prin încălcarea mai multor reguli de circulaţie pe drumurile publice şi prin asumarea producerii unui eveniment rutier cu consecinţe letale împotriva sa şi a altor participanţi la trafic”, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu o Dacie Logan, ducând la decesul a patru persoane, informează Mediafax.

Joi va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile. Procurorul a dispus schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat comis asupra a două sau mai multe persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Șoferul din Gorj care a ucis o întreagă familie din Spania a fost reținut. Copila de 15 ani, ultima supraviețuitoare, a murit la spital după patru zile de comă