Antena Meniu Search
x

Video Şoferul Lamborghiniului, care a provocat accidentul mortal de la raliu, abia se înscrisese în cursă. Era prima lui competiţie: "Nu îşi aduce aminte absolut nimic"

Cursă cu final dramatic! Un bolid de 1.000 de cai putere a derapat la un raliu organizat pe centura oraşului Braşov şi a spulberat un spectator. Băiatul avea doar 19 ani şi nu a mai putut fi salvat. În timp ce martorii susţin că spectatorii nu ar fi avut ce să caute în acea zonă, organizatorul se apără şi spune că a respectat regulile.  

de Redactia Observator

la 27.03.2022, 20:18

Vezi și

Accidentul tragic s-a petrecut pe centura oraşului Braşov la primul raliu cu spectatori din ultimii doi ani. Un martor surprinde momentul în care un Lamborghini Huracan aflat la întrecere cu o maşină Porsche iese din decor. Un tânăr de 19 ani aflat în public este spulberat într o clipă de bolidul scăpat de sub control sub privirile îngrozite ale celorlalţi spectatori. 

Martor: Avem şi primul incident! Se pare că nu şoferul a păţit ceva, ci a lovit un pieton când a ieşit din decor! Doamne! Şoferul e la start! 

Bela Stoica, organizator: În timp ce doi concurenţi şi au încheiat evoluţia pe traseul de concurs unul dintre ei a pierdut controlul asupra maşinii la circa 100 de m de linia de sosire, a derapat şi prin derapaj a sărit peste viaductul de aprox 2-3 de la marginea drumului şi a aterizat în câmp după mai multe tumbe. 

Prima cursă de raliu s-a încheiat tragic

Pe acelaşi subiect

Andy Popescu, vlogger auto: Maşina era foarte puternică, avea 1000 de cai, avea turbină, era şi modificată, foarte puternică. Cu 5 minute înainte eu am fost în cursă. Prima dată când treci pe acolo şi ai peste 200 la oră şi este curbă te simţi putin stresat. Vă daţi seama să iei o curbă cu 200 la ora nu e chiar uşor. După 400 de m e normal să iei piciorul din gaz, din acceleraţie, dar când se întâmplă chestia asta în curbă se poate destabiliza maşina, ceea ce s-a şi întâmplat. 

Pe câmp, aşa cum se vede şi în imagini erau zeci de spectatori, iar zona competiţiei este delimitată doar cu o bandă. 

Spectator: Nu avea ce să caute acolo spectatorul. Au fost organizate zone speciale pentru spectatori, unde nu aveau ce să păţească. El, din ce am înţeles, venea dinspre drumul principal spre cursă pe câmp, şi cum maşina a sărit de pe câmp afară la vreo 200 de metri a fost din păcate, la locul nepotrivit. 

Bela Stoica, organizator: Câmpul era pentru spectatori să treacă către ţarcurile noastre amenajate pentru zona de concurs, spectatori care erau în drum spre zona de concurs. La vederea maşinii s-au răsfirat, din păcate unul dintre ei nu a reuşit să scape de lovitura maşinii, derapaj în tumbe şi a fost lovit din păcate mortal.

Şoferul în stare de şoc

O oră au încercat medicii să îl resusciteze pe tânăr. În zadar. Şoferul maşinii a scăpat fără răni, dar martorii spun că este în stare de şoc. 

Andy Popescu, vlogger auto: Am vorbit cu el şi nu îşi aduce aminte absolut nimic şi nu are cum să aibă vreo vină pilotul în cadrul unui eveniment organizat. Se poate întâmpla oricând o explozie de pneu şi să te duci pe arătură, acum nu a fost explozie de pneu că pur şi simplu el a luat piciorul de pe acceleraţie şi masina s-a destabilizat. Competiţia a fost imediat anulată. 

Alina-Maria Ivan,  comisar de poliţie IPJ BV: Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs incidentul. 

Acum, anchetatorii strâng imagini şi mărturii de la cei care au filmat cursa. Potrivit unor surse, şoferul avea maşina Lamborghini de doi ani, iar la cursă se înscrisese chiar în această dimineaţă. 

Spectator: El a venit dimineaţă iniţial să se uite şi după aceea s-a hotărât să se înscrie la faţa locului. Nu a mai participat la genul ăsta de curse nicidată, am înţeles că a fost prima cursă. 

Competiţia de pe centura Braşovului ar fi trebuit să se ţină săptămâna trecută, dar a fost anulată din cauza vremii. Este o cursă organizată pentru amatori ca să îşi descarce adrenalina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Şoferul Lamborghiniului, care a provocat accidentul mortal de la raliu, abia se înscrisese în cursă. Era prima lui competiţie: "Nu îşi aduce aminte absolut nimic"