Antena Meniu Search
x

Șoferul microbuzului care a intrat pe contrasens, în Vrancea, în accidentul cu 2 morți și 11 răniți, voia să fie primar la el în comună

Șoferul microbuzului care a intrat pe contrasens, în Vrancea, în accidentul cu 2 morți și 11 răniți, voia să fie primar la el în comună. Bărbatul era consilier local și avea o firmă de transport, fiind șofer pe microbuzul care făcea curse regulate spre Focșani.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 16.06.2020, 10:55

  • Aurel Proca avea 58 de ani.
  • Bărbatul făcea zilnic curse cu călători la Focșani.

Planul Roşu de intervenţie a fost activat, marţi dimineaţa, în judeţul Vrancea. Un microbuz şi o maşină s-au ciocnit, la faţa locului fiind trimise 11 autospeciale, dar şi elicopterul SMURD, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Șoferii celor două autovehicule au murit pe loc, alte 11 persoane, printre care și un copil de 4 ani, fiind rănite.

Vinovat de producerea acciedentului a fost șoferul microbuzului, care a intrat pe contrasens, lovind frontal autoturismul. În vârstă de 58 de ani, șoferul era consilier local la primăria din Vizantea Livezi și urma să candideze la funcația de primar al comunei. Aurel Proca făcea curse regulate de două ori pe zi pe traseul Vizantea Livezi - Focșani, iar marți de dimineață plecase la ora 6 din comună.

Conform polițiștilor, Aurel Proca a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens unde a lovit frontal un autoturism Fiat. În urma impactului extrem de violent, microbuzul s-a răsturnat pe carosabil, în timp ce autoturismul a fost proiectat în afara drumului.

În vârstă de 58 de ani, Aurel Proca a fost ales consilier local în 2016 pe listele UNPR. Ulterior acesta s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară, a cărui președinte județean este Sorin Hornea. Acesta din urmă a rămas șocat la aflarea veștii morții colegului său de partid. Aurel Proca urma să candideze la funcția de primar al comunei Vizantea Livezi, la alegerile locale din acest an. 

"Nu îmi vine să cred! Era un om bun și respectat de cei din jur. Urma să fie candidatul nostru la Primăria Vizantea-Livezi. Am fost șocat de vestea primită! Dumnezeu să-l ierte!", a transmis Sorin Hornea, președintele PMP Vrancea, citat de Jurnalul de Vrancea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Șoferul microbuzului care a intrat pe contrasens, în Vrancea, în accidentul cu 2 morți și 11 răniți, voia să fie primar la el în comună