Antena Meniu Search
x

Video Soluţia pentru şoferii care vor să bea alcool de Revelion. EXPERIMENT: Trucurile care nu păcălesc fiola

Şoferii care merg la petreceri de Revelion nu trebuie să renunţe să bea. Există şi alte variante în afara soţiei la volan. Taxiul cu doi şoferi este una dintre ele. Îţi explicăm imediat. Cine se gândeşte să se întoarcă acasă băut, cu maşina lui, trebuie să ştie că mii de poliţişti vor face filtre la noapte în toată ţara.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 31.12.2023, 19:27

Vezi și

"Rezultatul aparatului spune că aţi consumat băuturi alcoolice". Acest şofer a început Revelionul mai devreme. Poliţiştii din Ilfov l-au tras pe dreapta, însă. Acum are dosar penal cele două pahare cu vin pe care le-a băut înainte să plece cu maşina la drum. La o asemenea cantitate de alcool, medicii spun că este nevoie de cel puţin 4-5 ore pentru ca alcoolemia să dispară complet. 

Experimentul făcut de un poliţist

"Şi imediat după ce am băut berea, rezultatul este de... 0,78, infracţiune!", arată Octavian Perţea, Biroul Rutier Oradea. Un poliţist a făcut un experiment pe reţelele de socializare unde şi-a măsurat de mai multe ori alcoolemia după ce a băut o bere. În cazul său, un adult de 95 kilograme, aparatul de testare a arătat valoarea zero după o oră. 

"Aceste rezultate pot să difere în funcţie de organism. Să nu mergeţi pe încredere. Adică, dacă mie mi-a ieşit zero, o să vă iasă şi dvs. Să nu credeţi că dacă aţi băut două beri, puteţi conduce după două ore. Nu aşa se calculează", explică Octavian Perţea, Biroul Rutier Oradea.

Pe acelaşi subiect

Ce pot face şoferii dacă beau de Revelion

În noaptea de Revelion, şoferii care merg la petreceri au mai multe soluţii ca să nu înceapă cu stângul noul an. "Dacă aţi venit cu maşina personală la petrecere şi aţi consumat alcool, la final aveti posibiltatea sa chemati taxiul cu doi soferi", spune Cristi Popovici, reporter Observator.

Un şofer te preia pe tine, cu tot cu maşină şi prietenii cu care ai venit la petrecere, sau cu familia, iar celălalt vine şi îl recuperează.

  • Robert Vădeanu, team manager companie taxi: Tariful este 80 de lei, o taxă fixă, plus cursa taxi dus-întors!
  • Cristi Popovici, reporter Observator​: Câte maşini aveţi disponibile pentru noaptea de Revelion?
  • Robert Vădeanu, team manager companie taxi: În jur de 80 de maşini!

"Dacă vreţi să chemaţi un taxi clasic sau folosiţi aplicaţiile de ride-sharing, pentru noaptea de Revelion alocaţi-vă un buget mai mare. Pentru că vor fi comenzi multe, tarifele vor creşte şi de două - trei ori faţă de o perioada normală", atrage atenţia Cristi Popovici, reporter Observator.

Trucuri inutile pentru a păcăli etilotestul

Medicii spun că trucurile folosite de unii şoferi pentru a păcăli etilotestul nu funcţionează niciodată.

"Metodele acelea de a păcăli fiola sunt doar mituri. Adică nu încercaţi să mestecaţi gumă, să vă spălaţi pe dinţi, nu încercaţi să spuneţi că alcoolemia se datorează consumului de acid acetic din salată sau din murături. Nu daţi vina pe medicamente sau bomboanele care au alcool pentru că la Institutul de Medicină Legală, clar se va vedea alcoolemia", spune Tudor Ciuhodaru, medic Urgenţă.

În perioada Crăciunului, peste 150 de şoferi au rămas fără permis pentru că s-au urcat băuţi la volan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Soluţia pentru şoferii care vor să bea alcool de Revelion. EXPERIMENT: Trucurile care nu păcălesc fiola