Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sorina Pintea a dezvăluit boala autoimună de care suferă

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a dezvăluit ce diagnostic i-au pus medicii, după ce, luni seară, a anunţat pe contul său de Facebook, că suferă de boală gravă autoimună.

de Veronica Micu

la 04.02.2020 , 08:52

Sorina Pintea spune că este vorba despre  dermatomiozită Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a dezvăluit boala autoimună de care suferă - Hepta

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a dezvăluit ce diagnostic i-au pus medicii, după ce, luni seară, a anunţat pe contul său de Facebook, că suferă de boală gravă autoimună.

Ieri, Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a anunţat pe pagina de Facebook că a fost diagnosticată cu o boală gravă, autoimună, şi că a ales să se treateze în ţară.

Într-un comentariu la postarea de pe Facebook, în care spune că din noiembrie 2019 este sub tratament cu cortizon şi cu imunoglobuline, Sorina Pintea a dezvăluit că este vorba despre  dermatomiozită.

Articolul continuă după reclamă

”Dermatomiozită! Din fericire diagnosticată in primele 4 luni, fără afectare musculară, din fericire”, este răspunsul dat de fostul ministru când a fost întrebată de ce boală suferă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce este dermatomiozita

Dermatomiozita este o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare.

Pe lângă afectarea pielii şi muşchilor, frecvent sunt atinse si viscerele, in special tubul digestiv, cordul si plaminii.

"Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România, aşa că am ales să mă tratez la noi în ţară, într-un spital de stat", a scris fostul ministru al Sănătăţii în postarea iniţială.

Sorina Pintea spune că în acest moment, boala este în remisie.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Sorina Pintea a dezvăluit boala autoimună de care suferă