Antena Meniu Search
x

Video Soţia lui Cătălin Denciu i-a interzis lui Nelu Tătaru să mai dea informaţii despre medicul erou din Piatra Neamţ

Cel mai tragic incendiu din ultimii cinci ani este gestionat dezastruos de autorităţi. S-a ajuns atât de departe, încât soţia doctorului erou de la Spitalul din Piatra Neamţ, medic şi ea, i-a interzis ministrului Sănătăţii să mai dea informaţii despre Cătălin Denciu, sotul ei.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 17.11.2020, 19:37

Vezi și
  • În jur de 4 ore a stat medicul Cătălin Denciu în Spitalul Floreasca.
  • Întâi a fost dus în Unitatea de Primiri Urgenţe, apoi în blocul operator.

Nelu Tătaru a declarat că medicul este infectat cu noul coronavirus, iar familia a fost îngrozită. Soţia doctorului este cea care a aflat ca, în realitate, soţul ei, internat acum în Belgia, este negativ.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv.

Alina Denciu, soţia medicului: Aseară i-am spus că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, de acum înainte am să-i interzic acest lucru.

E decizia luată de soţia medicului Cătălin Denciu după ce Ministrul Sănătăţii a declarat la un post de televiziune că testul acestuia pentru COVID-19 a ieşit pozitiv. Familia nu a fost anunţată de autorităţi, deşi vorbise toată ziua cu Nelu Tătaru. Disperată, femeia a sunat peste tot în încercarea de a află ce s-a întâmplat.

Alina Denciu, soţia medicului: Cei de la Floreasca. Am o colegă acolo care mi-a trimis un mesaj; au spus că testul a fost contaminat.

Imediat după producerea tragediei, Cătălin Denciu a trecut prin două spitale de la noi: la Piatră Neamţ şi în Bucureşti, la Floreasca. În aeronava care l-a adus de la Iaşi în Capitală, a urcat şi ministrul Sănătăţii, care a fost coleg de facultate cu doctorul Denciu.

În jur de 4 ore a stat medicul Cătălin Denciu în Spitalul Floreasca. Întâi a fost dus în Unitatea de Primiri Urgenţe, apoi în blocul operator. Încă din primul moment, medicii au considerat că este posibil să fie infectat cu noul coronavirus, aşa că au purtat echipament special de protecţie: combinezoane, mănuşi, măşti, viziere, ochelari.

Doctorul Cătălin Denciu a fost diganosticat cu COVID-19 în luna aprilie, când a şi fost internat două săptămâni. Cum cazurile de reinfectare, mai ales la o distanţă de numai câteva luni, sunt puţine la nivel mondial, specialiştii au primit cu scepticism informaţia.

Alexandru Rafila - reprezentantul României la OMS: Cazurile de reimbolnavire sunt posibile, dar sunt extrem de rare. Sunt menționate foarte puțîn în literatură. O recoltare necorespunzătoare a testelor poate să ducă și la rezultate eronate. trebuie probabil repetat acest test

La 17 ore de la declaraţia ministrului sănătăţii, care nu a mai revenit cu detalii deşi a fost contactat în repetate rânduri de reporterii Observator, premierul a încercat să liniştească apele.

Ludovic Orban - premierul României: Testul de tip Real Time PCR care i-a fost făcut la spitalul din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR, pentru că nu a avut timpul necesar de procesare, posibil să fi fost un tset antigen.

Medicul erou care a sărit în flăcări că să îşi salveze pacienţii e în continuare în stare gravă. Doctorii belgieni, care fac eforturi să îl salveze, spun că primele trei zile sunt critice în evoluţia pacientului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Soţia lui Cătălin Denciu i-a interzis lui Nelu Tătaru să mai dea informaţii despre medicul erou din Piatra Neamţ