Antena Meniu Search
x

Soţia fostului fotbalist Marcel Puşcaş, acuzată de corupţie. Judecătoarea ar fi primit mită de la un clan din Capitală

Vezi și

O judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, acuzată de corupţie, a fost arestată la domiciliu. Magistratul ar fi primit 50 de mii de euro mită, în urmă cu 9 ani, ca să-i lase în libertate pe membrii unui clan din Capitală. Femeia spune că este nevinovată, iar soţul ei, fostul mare fotbalist Marcel Puşcaş, a venit să o susţină la instanţă.

Judecătoarea Elena Burlan Puşcaş nu a mai ajuns ieri la serviciu.  Procurorii DNA  au anunţat-o la prima oră că este acuzată de luare de mită şi au luat-o de acasă, cu mandat,  la audieri.

Elena Burlan Puşcaş:

Sunt nevinovată! Am fost un judecător corect 23 de ani, nu am avut probleme niciodată!

Împotriva ei au fost înregistrate însă două denunţuri. Un bărbat şi soţia lui pretind că, în anul 2009 , magistrata ar fi primit 50.000 de euro de la membrii unei grupări cunoscute în lumea interlopă pentru infracţiuni cu violenţă. Unii erau acuzaţi chiar de tentativă de omor.

Alice Drăghici, avocat:

O persoană condamnată pentru trafic de droguri, în mare dificultate la momentul depunerii acestui denunţ. 

În schimbul banilor, judecătoarea i-ar fi scăpat pe suspecţi de arestarea preventivă şi s-ar fi angajat să dispună pedepse blânde, spun procurorii. 

Tribunalul Bucureşti a stabilit în 2010 o pedeapsă cu suspendare în acest dosar, Procurorii DNA cred că decizia de atunci a judecătoarei a fost influenţată de beneficiile financiare întrucat ulterior Curtea de Apel i-a condamnat pe inculpaţi la opt ani de închisoare. 

Elena Burlan Puşcaş:

Nu este singura soluţie pe care am dat-o cu suspendare, era o bătaie între clanuri. Cineva a făcut un denunţ acum doi ani ca să-şi uşureze situaţia

Soţul judecătoarei, fostul fotbalist Marcel Puşcaş, refuză să creadă acuzaţiile. 

Marcel Puşcaş:

Este o persoană puternică şi cred că nu are nicio vină. Sunt convins de asta. Nu este nicio probă,  este declaraţia cuiva împotriva altcuiva.

Elena Burlan Puşcaş a soluţionat mai multe dosare celebre, printre care Black Cube şi cazul medicului Şerban Brădişteanu, acuzat de luare de mită şi achitat ulterior. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Soţia fostului fotbalist Marcel Puşcaş, acuzată de corupţie. Judecătoarea ar fi primit mită de la un clan din Capitală