Antena Meniu Search
x

Video Spectacole aeriene de senzaţie, în avans de Ziua Copilului. Acrobaţii au colorat cerul şi le-au arătat celor mici cum arată viaţa unui pilot

Spectacole cu avioane, planoare şi baloane cu aer cald. Toate aerodromurile din ţară şi-au deschis porţile pentru micii pasionaţi de aviaţie. Maeştrii acrobaţiilor din România au oferit un show aerian de excepţie în avans de Ziua Copilului.

de Redactia Observator

la 28.05.2023, 09:07

Vezi și

Cincizeci de avioane ultrauşoare au colorat cerul din Clinceni.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Suntem la câteva sute de metri altitudine, într-unul din zecile de avioane de acrobație din flota Aeroclubului României. Un avion care cântărește aproximativ 700 de kilograme şi care are o viteză maximă de aproape 300 de kilometri pe oră. Bineînțeles, tehnica de la bord este importantă, dar si mai importantă este experienţa piloților alături de care zburăm, piloți cu ore bune de zbor în spate. 

Printre aceştia se numără şi Andreea, aflată la primul ei zbor în formaţie, cu public.

Andreea Bănesaru, pilot acrobat: Este dificil pentru că contează foarte mult încrederea în coechipierii tăi şi dacă faci o mişcare greşită, îi incurci şi pe cei de lângă tine.

Pe acelaşi subiect

Manevrele aşilor aerului i-au încântat pe copiii veniţi să-şi petreacă ziua pe aerodrom. 

Când n-au stat cu ochii lipiţi de cer, cei mici au aflat cum decurge o zi din viaţa unui pilot. S-au pozat în elicoptere şi chiar baloane cu aer cald.

Ziua Copilului a fost sărbătorită în avans şi la Aeroclubul din Baia Mare. Pasionaţii de zbor au putut urmări planoare, avioane ultrauşoare şi au învăţat cum se manevrează acestea. Riccardo, la nici 8 ani, se vede deja la manşă. 

Riccardo: Când o să fiu mare o să conduc un avion şi o să zbor şi la Turcia şi unde vreau şi apoi mă duc înapoi la Baia Mare la aeroport. 

Alţi copii au ajuns la concluzia că sunt meserii mai uşoare.

Reporter: Ce vrei să fii?

Copil: Poliţist. 

Reporter: E mai uşor să fii poliţist decât pilot?

Copil: Un pic, da.

George Rotaru, şeful Aeroclubului României: Am deschis porţile în toate aerocluburile din ţară pentru că vrem ca lumea să cunoască activitatea noastră şi, mai ales, tinerii să vina să învete să zboare gratuit la Aeroclubul României şi să facă performanţă. 

Ziua Porţilor Deschise a fost doar un antrenament pentru piloţii noştri care se pregătesc deja pentru show-ul aerian internaţional din Bucureşti, care se desfăşoară în luna august. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Spectacole aeriene de senzaţie, în avans de Ziua Copilului. Acrobaţii au colorat cerul şi le-au arătat celor mici cum arată viaţa unui pilot