Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara. Pacienţii pot fi îngrijiţi chiar în saloane, şi nu la secţia de Terapie Intensivă
Pacienţii în stare gravă sau care tocmai au fost operaţi pot fi îngrijiţi chiar în saloane, şi nu la secţia de Terapie Intensivă. Medicii merg la ei cu aparatură specială mobilă. Modelul a fost preluat din spitalele americane.
Pacienţii în stare gravă sau care tocmai au fost operaţi pot fi îngrijiţi chiar în saloane, şi nu la secţia de Terapie Intensivă. Medicii merg la ei cu aparatură specială mobilă. Modelul a fost preluat din spitalele americane. Astfel, secţiile de terapie nu mai sunt supraaglomerate şi, cel mai important, scade şi numărul de infecţii , care de atâtea ori s-au dovedit fatale.
Cu un mini-salon de terapie intensivă în spate, de fapt un rucsac cu aparatură medicală, doctorii de la spitalul judeţean Timişoara fac minuni, de câteva luni. Când un pacient se simte rău, nu mai trebuie transportat etaje întregi, cu liftul, până în secţia de terapie. Vin medicii la el.
Liliana a fost la un pas să moară din cauza unei tumori la cap. A fost operată de urgenţă, dar, când părea că a scăpat, o bacterie i-a pus din nou viaţa în pericol. Intervenţia rapidă cu aparatura mobilă, chiar la patul său din salon, a făcut diferenţa.
- Urs văzut în parcul central din staţiunea Buşteni. A fost emis un mesaj RO-Alert
- Autorii măcelului de la Urziceni, trimiși în judecată. 19 membri ai clanului Catană au fost acuzați de omor...
- Rețea uriaşă de pedofilie, destructurată după o anchetă în 35 de țări, inclusiv România. Platforma era...
- Val de sinucideri în rândul oamenilor legii. În ultima lună, trei tineri declaraţi apți psihologic şi-au...
- Nouă metodă de fraudă când facem cumpărături online. Cine e în spatele schemei cu magazine-fantomă
Specialiştii din Boston, spre exemplu, folosesc această trusă de ani buni. Pe lângă faptul că salvează vieţi, reduce cu mult numărul infecţiilor intraspitaliceşti.
Proiectul, pilot deocamdată, urmează să fie pus în aplicare în mai multe spitale din România. Mai ales că, de la începutul anului, 69 de instituţii din ţară au raportat peste 1.000 de infecţii asociate asistenţei medicale.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰