Video Spoofing, metoda de înşelăciune prin care românii pot rămâne fără bani în conturile bancare. Cum procedează infractorii
Atenţie la apelurile pe care le primiţi! Tot mai mulţi oameni cad în plasa escrocilor virtuali, care folosesc o nouă metodă de înşelătorie, numită spoofing.
- Ce avere impresionantă are Vlad Oprea. Primarul care conduce Sinaia de 20 de ani și-ar fi extins imperiul imobiliar prin interpuși. DETALII la Observator 17:00, la Antena 1
- Locul de muncă de la stat unde oamenii lucrează doar 4 luni și sunt plătiți tot anul. Din 11 angajaţi, şase sunt şefi
Prin metoda spoofing, apelantul reuşeşte să falsifice numărul de telefon care apare pe ecranul celui apelat făcând să apară numărul băncii în acest caz. Se recomandă a fi angajaţi ai unităţilor bancare şi le spun victimelor că ar fi solicitat un credit cerându-le date sensibile folosite de obicei în relaţia cu banca.
Cum poţi rămâne fără bani în conturi
Când cei de la telefon le spun că nu au solicitat niciun împrumut, apelul este direcţionat către altă persoană complice, care se recomandă a fi din partea poliţiei şi îşi sfătuiesc victimele să-şi transfere temporar banii într-un cont sigur pentru a nu ajunge pe mâinile răufăcătorilor. Aceste conturi sunt de fapt ale hoţilor, care odată ce încasează banii nu mai răspund la telefon.
Poliţia vă recomandă să nu răspundeţi la apelurile nesolicitate şi să nu oferiţi niciodată date sensibile prin telefon, atât date personale sau date folosite în relaţia cu banca, să nu transferaţi bani către persoanele pe care nu le cunoaşteţi şi la cea mai mică suspiciune să încheiaţi apelul, să apelaţi chiar dumneavoastră banca sau poliţia.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰