Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Starbucks va renunţa la paiele de plastic până în 2020

Starbucks va elimina toate paiele de plastic, la nivel global, până în 2020, într-un semn al creșterii impulsului de ecologizare a companiilor. Compania din Seattle a declarat că va folosi paie pentru băuturi fabricate din alte materiale, dar și capace concepute să nu aibă nevoie de paie.

de Redactia Observator

la 09.07.2018 , 17:43

Starbucks va elimina toate paiele de plastic, la nivel global, până în 2020, într-un semn al creșterii impulsului de ecologizare a companiilor.

Compania din Seattle a declarat că va folosi paie pentru băuturi fabricate din alte materiale, dar și capace concepute să nu aibă nevoie de respectivele paie.

De asemenea, McDonald's a declarat recent că va trece la paiele de hârtie în Marea Britanie și Irlanda până în anul următor și va încerca alternative la paiete din plastic în unele locații din SUA.

Articolul continuă după reclamă

În luna februarie, Dunkin Donuts a spus că va elimina paharele din polistiren din magazinele, sale până în 2020.

Activiștii din domeniul protecţiei mediului au făcut presiuni uriaşe asupra companiilor pentru a elimina paiele din plastic, deoarece pot ajunge în ocean și ar putea afecta viața marină.

Mişcarea a câștigat viteză după un videoclip viral în 2015, care arăta o broască ţestoasă cum scoate un pai pe nas.

În timp ce paiele au devenit o problemă de mare importanță, ele reprezintă doar aproximativ 4% din gunoiul de plastic pe număr de bucăți și mult mai puțin în greutate.

(sursa)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Starbucks va renunţa la paiele de plastic până în 2020