Antena Meniu Search
x

Video Sticle de vin de 1,7 milioane de euro, furate de un român și iubita acestuia, un fotomodel din Mexic. Cei doi au fost prinși după 9 luni

Un român şi o fostă regină a frumuseţii din Mexic au dat o spargere demnă de o scenă din celebrul film Bonnie şi Clyde. Cei doi au furat vinuri de colecţie în valoare de aproape două milioane de dolari, dintr-o cramă din Spania. Daţi în urmărire internaţională, în urmă cu aproape un an, au fost prinşi zilele trecute în Croaţia, în urma unei operaţiuni la care a ajutat şi Poliţia Română.

de Redactia Observator

la 21.07.2022, 22:23

Vezi și

În ziua jafului, fosta miss şi românul au urmat acelaşi tipar. S-au cazat şi au comandat mâncare în cameră, după ora închiderii bucătăriei de la restaurant. În timp ce femeia îi ţinea de vorbă pe chelneri, complicele ei s-a strecurat în pivniţa de vinuri, pe care a deschis-o cu o cheie furată într-o vizită anterioară. A umplut trei rucsacuri cu sticle de vin, pe care le-a învelit individual în prosoape din hotel pentru a nu se sparge. Au reuşit să fure astfel 45 de sticle de vin.  

Cei doi au fost prinși după 9 luni

Ancheta a arătat că femeia este cea care a făcut rezervarea la hotel, folosindu-se de un paşaport elveţian fals. După cina la restaurant alături de complicele ei, amândoi au fost invitaţi să viziteze crama restaurantului, un tur de care au parte majoritatea clienţilor. 

La ora 5:30 dimineaţa, cei doi tâlhari completau formularele de plecare din hotel. Au părăsit locul pe jos, fără să lase vreo urmă. Aşa că Poliţia a crezut, iniţial, că sunt membrii unei grupări de crimă organizată. Printre sticlele de vin furate se numără o prestigioasă sticlă de Bordeaux Chateau d'Yquem din 1806, estimată la 200.000 de dolari. 

Unul dintre propietarii restaurantului: "Acea sticlă face parte din istoria mea personală, este aproape parte din mine, din istoria Atrio, dar şi din istoria oraşului Caceres, a cetăţenilor săi, a iubitorilor de vin din întreaga lume."

La câteva zile după ce au dat spargerea, cei doi suspecţi au părăsit Spania. Timp de nouă luni au fost căutaţi în toată Europa, operaţiune la care au participat, alături de poliţişti spanioli, şi agenţi din Olanda, Croaţia şi România. Au fost prinşi marţi de vameşii croaţi, la o trecere dinspre Muntenegru. Vinul pe care l-au furat nu a fost recuperat până acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Sticle de vin de 1,7 milioane de euro, furate de un român și iubita acestuia, un fotomodel din Mexic. Cei doi au fost prinși după 9 luni