Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video STUDIU: Copiii încep să folosească reţelele de socializare chiar şi de la 5 ani. Ce efecte poate avea activitatea online de la vârste fragede

O adolescentă de 15 ani a fost găsită moartă în camera ei. Iar potrivit primelor ipoteze conturate de poliţişti, fata ar fi încercat şi ar fi devenit victima unei provocări virale de pe o reţea de socializare.

de Redactia Observator

la 15.10.2024 , 13:24

S-a întâmplat în Călăraşi. Copila a fost găsită fără suflare de două colege şi de tatăl uneia dintre ele. Medicii au ajuns imediat dar în ciuda manevrelor de resuscitate, fata nu a mai putut fi salvată. Pe de altă parte, apropiaţii adolescentei au spus că în ultima periodă ea vorbea despre sinucidere pentru că ar fi fost şi victima bullying-ului la şcoală.

Anchetatorii îi vor verifica telefonul şi trebuie să stabilească inclusiv dacă provocarea online i-ar fi adus sfârşitul.

Copiii, victime ale bullying-ului online

Vezi și

Studii recente arată că cei mici încep să folosească reţelele sociale de la 5-10 ani. Iar părinţii confirmă. 32% dintre adulţi recunosc că cei mici stau pe TikTok, 21% pe Instagram, 19% pe Facebook şi 17% pe Snapchat. Alte studii arată că unul din trei copii cu vârste între 8 şi 17 ani a prezentat o formă de tulburare emoţională din cauza reţelelor sociale. Iar 2 din 5 copii au fost jigniţi online, în ultimul an.

O situaţie deja atât de gravă încât mai multe ţări au în vedere măsuri drastice. Danemarca, spre exemplu, solicită o limită de vârstă de peste 15 ani pentru rețelele de socializare în Uniunea Europeană. Australia vrea să le interzică copiilor sub 14 ani să îşi creeze conturi pe TikTok, Instagram sau Facebook, iar Franţa, începe sa testeze interzicerea telefoanelor mobile la şcoală pentru copiii sub 15 ani.

Potrivit experţilor, copiii sub 11 ani nu ar trebui să aibă telefon, iar cei sub 13 ani nu ar trebui să aibă acces deloc la internet. Iar pentru cei care totuşi au, activitatea online trebuie supravegheată în permanenţă de părinţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » STUDIU: Copiii încep să folosească reţelele de socializare chiar şi de la 5 ani. Ce efecte poate avea activitatea online de la vârste fragede