Antena Meniu Search
x

SUA au adus navele de război în Marea Neagră!

Nave de război americane intră în Marea Neagră, după ce au primit acceptul autorităţilor turce

Crucişătorul USS Mobile Bay CG - 53 Ticonderoga cuprinde 26 de rachete de croazieră Tomahawk, cu rază lungă de acţiune, rachete anti-submarin şi anti-aeriene. 

Sistemul Aegis, instalat pe navele militare sau pe platformele maritime, interceptează rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune şi urmează să fie folosit în planul de creare al "scutului anti-rachetă" NATO în Europa. 

Scopul acestuia este contracararea ameninţărilor unor ţări precum Iranul, însă a tensionat şi mai tare relaţiile dintre SUA şi Rusia, întrucât Vladimir Putin vede acest scut ca pe o ameninţare la propria securitate. 

O altă navă de război a SUA va intra curând în Marea Neagră, USS Truxtun DDG 103, dotată şi ea cu sistemul AEGIS. Acest distrugător dispune de mai multe tipuri de rachete sol-aer, anti-balistice, anti-submarin şi de croazieră Tomahawk. Nava are un echipaj de 300 de oameni şi însoţeşte portavionul George Bush, care se află acum în portul Piraeus. 

Oficial, aceste nave de război se află în această zonă pentru exerciţii de rutină cu aliaţii şi partenerii, însă jurnaliştii susţin că acestea au fost aduse pentru a descuraja Rusia să înceapă un atac armat în Ucraina! 

sursa: news.ukrhome.net

foto: navsource.org

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » SUA au adus navele de război în Marea Neagră!