Antena Meniu Search
x

Video ”Sunteţi toţi mână în mână. Mi-aţi rupt inima în mine!” Mama lui Mădălin, copilul găsit mort în hazna, acuzații la adresa centrului de la Dioști

Neglijenţă criminală. Un copil de 13 ani a murit sub supravegherea celor care ar fi trebuit să-l ocrotească. Lăsat în grija protecţiei copilului să facă recuperare medicală, băiatul a fost găsit înecat într-o hazna aflată chiar în apropierea centrului. Deşi ar fi trebuit să stea în curte, copiii puteau ieşi oricând deoarece gardul centrului este rupt.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 23.03.2022, 19:59

Vezi și

Băiatul a dispărut din Centrul de copii cu dizabilităţi din comuna Dioști după ce s-a certat cu o o fată, aflată şi ea, tot în grija Protecţiei Copilului. În timp ce angajaţii încercau să o liniştească pe copilă, băiatul ar fi ieşit fără să fie observat. Mădălin a fost adus de părinţi la centrul familial în urmă cu 3 ani, ca să facă recuperare. Îl credeau în siguranţă acolo.

Luiza Munteanu, mama copilului: Cum a luat-o pe acolo şi a ajuns aici, nu înţeleg”.

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Greu de spus pe unde a ieşit copilul, însă un lucru este cert. Greu nu i-a fost să iasă din curtea centrului în condiţiile în care anumite porţiuni din gard lipsesc”.

Vecin: ”E greu să-i supraveghezi pe toţi, sunt mulţi în grupă, după fiecare nu te poţi ţine, se joacă prin curte, zburdă de colo colo, după minge, după ceva”.

Pe acelaşi subiect

Cel mai probabil, băiatul a încercat să se ascundă în haznaua dezafectată, acoperită, teoretic, cu două bucăţi de beton.

Mama lui Mădălin nu crede varianta angajaților centrului

Luiza Munteanu, mama copilului: ”Sunteţi toţi în mână şi nu-mi spuneţi adevărul. Vreau să se facă dreptate. Sunteţi oameni mai mari şi noi nu avem puterea dumneavoastră. Ne-aţi rupt sufletul, nu vă gândiţi, puneţi-vă în locul nostru! Aveţi copii şi sunteţi părinţi toţi. Mi-aţi rupt inima în mine. L-am adus să se facă bine, nu să-l iau mort”

Cum a fost posibilă o asemenea neglijenţă, am încercat să aflăm de la centru. Angajat: ”E o anchetă în curs, pentru mai multe informaţii, vă rog, la Direcţie”.

Directorul centrului spune că dispariţia copilului a fost observată rapid.

Teodor Tuțu, director casa familială: ”Au fost alertate şi alte organe, inclusiv Situaţii de Urgenţă, Primărie, în căutarea lui. Asta durând 5-6 minute aşa cum mi s-a spus mie, a fost văzut la gazde acolo, de vânzător, la colţul gardului”.

Copilul a fost găsit înecat în haznaua dezafectată

Terenul pe care este haznaua aparţine primăriei, dar a fost pus la dispoziţia Protecţiei Copilului. Practic, tot protecţia copilului ar fi răspunzătoare.

Iliescu Dumitru, primar Dioşti: ”Am înţeles că se confruntă cu o lipsă de personal în momentul ăsta, o parte din personal a mai plecat”.

Florin Stancu, DGASPC Dolj: ”Poliţia ia declaraţii, vizionează camerele de luat vederi de la nivelul centrului, sigur ele sunt doar pentru zona exterioară a centrului”.

Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ”Sunteţi toţi mână în mână. Mi-aţi rupt inima în mine!” Mama lui Mădălin, copilul găsit mort în hazna, acuzații la adresa centrului de la Dioști