Antena Meniu Search
x

Video Surse: Horodniceanu a mai fost oprit în trafic de poliţişti în 2022, pentru viteză, şi i-ar fi tratat tot cu comportamentul de tip "Nu mă cunoaşteţi oare?"

Daniel Horodniceanu, fostul procuror şef Antimafia, acum vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, va ajunge în fața Inspecţiei Judiciare după ce a încercat să intimideze polițiștii de la rutieră. După acest scandal am aflat că magistratul are și alte probleme cu agenții din trafic. În urmă cu un an, i-a fost suspendat permisul pentru că a circulat cu aproape 170 de kilometri pe oră pe un drum cu limită de 100. Atunci procurorul i-a chemat în instanță pe polițiști.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 08.05.2023, 19:25

Vezi și

Polițiști-Horodniceanu: De ce m-aţi oprit?

- Ne-aţi depăşit fără a efectua semnalul regulamentar, nu aţi păstrat distanţa regulamentară! Este limită de 50. 

- Sunt procuror-şef Horodniceanu de la Crimă Organizată, nu mă cunoaşteţi? Nu respectaţi nimic, Dumneavoastră m-aţi oprit pe mine că am avut tupeul să vă depăşesc. Dumneavoastră faceţi cu mine chestii de genul ăsta cu care credeţi că faceţi cu orice infractor, cu mine nu faceţi.

Susține că dialogul a fost scos din context

Pe acelaşi subiect

Sunt imaginile care l-au adus pe vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii în centrul unui scandal. Daniel Horodniceanu susţine însă că dialogul este scos din context.

Bianca Iacob, reporter Observator: Potrivit surselor Observator, nu ar fi fost prima dată când actualul vicepreşedinte CSM era oprit pe acest traseu. Ar fi avut însă acelaşi comportament cu poliţiştii care l-au tras pe dreapta. Acum, Inspecţia Judiciară, care s-a sesizat din oficiu, va stabili dacă Horodniceanu va fi sau nu cercetat disciplinar.

Alin Alexandru, purtător de cuvânt al Inspecţiei Judiciare: Ei vor face verificări să evalueze conduita magistratului în seara respectivă. Sunt două soluţii posibile. Se va pronunţa clasare sau, dacă sunt indicii, se va trece la cercetare disciplinară.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei: Nu comentez pentru că a început ancheta şi pot să influenţez direct sau indirect ancheta. Şi da, confirm că am vorbit cu dânsul ieri şi nu pot comenta ce am vorbit din acelaşi motiv.

Horodniceanu: Eu sunt în măsură să fac orice, din cauza mea dumneavostră aveţi undeva un 15% la salariu, adică în favoarea dumneavoastră, da!? Eu am vorbit cu ministrul Oprea în 2016 şi dumneavoastră aţi luat 15%. Eu nu sunt infractor, eu sunt procuror.

Vasile Zelca, președinte sindicat SNPPC: Imaginile vorbesc de la sine, dacă se legimitează cu o legitimaţie de procuror este de natură să pună presiune pe poliţişti pentru că oricine ar fi acel poliţist ar fi înfrânat să îşi facă activitatea. Nu cred că intră în atribuţiile vicepreşedintelui csm să stabilească unde trebuie să stea poliţiştii, când trebuie să stea, pe cine trebuie să tragă pe dreapta

Bianca Iacob, reporter Observator: Sindicatele din poliţie îi cere demisia lui Horodniceanu care ne-a declarat că nu vrea să mai comenteze subiectul. Susţine însă că a fost filmat cu o cameră ascunsă, nu cu body cam-ul poliţiştilor şi totul ar fi o înscenare. Surse din Poliţie spun că intervenţia agenţilor este şi ea verificată.

Acum 9 luni, în Vrancea un alt echipaj de la rutieră l-a surprins pe fostul şef Antimafia cu 169 la oră pe o porţiune de drum unde se circula cu maximum 100 de km la oră. Atunci, Horodniceanu a dat în judecată Poliţia pe motiv că viteza scrisă în procesul verbal nu era cea reală. Magistraţii au dat dreptate poliţiştilor în primă instanţă. Procesul este în fază de apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Surse: Horodniceanu a mai fost oprit în trafic de poliţişti în 2022, pentru viteză, şi i-ar fi tratat tot cu comportamentul de tip "Nu mă cunoaşteţi oare?"