Antena Meniu Search
x

Video Sute de oameni dintr-un cartier rezidenţial trăiesc la fel de izolaţi ca în vârf de munte

Străzi surpate, oameni împotmoliţi în noroaie şi case care stau să cadă. Se întâmplă într-un cartier din nordul Bucureştiului, în cel mai bogat sector. Sute de oameni care locuiesc într-un cartier ANL sunt la fel de izolaţi ca în vârf de munte.

de Redactia Observator

la 15.12.2020, 20:46

Vezi și
  • Câteva familii disperate aşteaptă o soluţie de mai bine de 10 ani.
  • Oamenii sunt mai izolaţi ca în vârf de munte.

N-au utilităţi, iar străzile arată ca după bombardament. De zece ani, în loc de soluţii, locuitorii din zonă primesc doar promisiuni. Şi nu, nu sunt undeva la capătul lumii, într-un sat izolat din ţară, ci în nordul Bucureştiului, în cartierul ANL Henri Coandă. Străzile surpate şi acoperite de noroi i-au făcut pe cei care locuiesc aici prizonieri în propriile case. Un drum cu maşina e o aventură

Într-un cartier dintr-o zonă considerată de lux, nici vorbă de utilităţi. Iar străzile cu nume de arhitecţi şi aviatori pot fi străbătute doar cu cizme de cauciuc.

În urmă cu doar câteva zile, o salvare chemată de un bolnav COVID 19 nu a putut intra, iar omul a mers pe jos până la ambulanţă.

Câteva familii disperate aşteaptă o soluţie de mai bine de 10 ani. Sunt mai izolaţi ca în vârf de munte.

Cartierul are în total 1109 case şi urma să fie cel mai mare din nordul Bucureştiului. Un proiect ANL de 40 de milioane de euro demarat în anii 2003-2004. Sute de oameni şi-au cumpărat case aici fără să se gândească la faptul că lucrările vor fi oprite. Constructorul nu a mai fost plătit, iar drumurile au fost preluate de primăria capitalei.

Angela Bubulac, vicepreşedinte asociaţiei de proprietari: Suntem într-un blocaj total şi nu se ştie pentru cât timp.

Reporter: Câţi oameni locuiesc aici?

Angela Bubulac, vicepreşedinte asociaţiei de proprietari: Peste 200.

Până acum, reprezentanţii Primăriei nu au dat niciun răspuns la întrebările oamenilor. În schimb, Avocatul Poporului s-a autosesizat în privinţa lipsei de apă caldă şi căldură, considerată o problemă de sănătate publică în pandemie.

A cerut primăriilor de sector să comunice planurile prin care bucureştenii vor putea trece cu bine peste această iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Sute de oameni dintr-un cartier rezidenţial trăiesc la fel de izolaţi ca în vârf de munte