Antena Meniu Search
x

Video Sute de șoferi de TIR și-au petrecut Crăciunul în cabină. Au așteptat până și 15 ore la coada kilometrică de la ieșirea din țară

Sute de șoferi de TIR au fost nevoiți să-și petreacă Crăciunul în cabina camionelor, în vama din județul Galați. Sute de șoferi au așteptat ore în șir pentru fiecare kilometru de șosea parcurs la ieșirea din România. Timpii de așteptare au depășit 14 - 15 ore, iar cei aflați la volan, încă din ziua de Ajun, au prins Crăciunul tot în vehicule. 

de Redactia Observator

la 26.12.2022, 08:29

Vezi și

Sute de şoferi de TIR au petrecut ziua de Crăciun în vama din Galaţi. Cozile s-au întins pe kilometri buni la ieşirea din ţară, iar mulţi dintre conducătorii auto au rămas fără apă şi hrană, pentru că în zonă nu sunt magazine. De duşuri şi toalete nici nu se pune problema.

Mădălina Carp, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi: Din punct de vedere al atribuţiilor Poliţiei de Frontieră au fost luate toate măsurile necesare pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ, toate acestea fiind condiţionate de durata controlului de frontieră din Republica Moldova, respectiv Ucraina.

Deşi poliţiştii de frontieră au fost la datorie, numărul uriaş de camioane care aşteptau la coadă a sufocat traficul. Timpii de aşteptare, care în aplicaţie indicau 15 ore, s-au dublat în practică.

Ce să facem? Uite aşteptăm. Am 26 de ore”, a spus un șofer de tir.

Pe acelaşi subiect

Cu gândul la mese îmbelşugate în familie, şoferii speră să prindă măcar Anul Nou acasă.

Familia la noi ştie că stăm, nu cu zilele, ci cu săptămânile stăm în rând, la vamă”, a continuat un alt șofer de tir.

Dacă spui mai repede, nu merg mai repede. Aşa spun (n.r. la familie) când vin, atunci o să vin”, a mai spus altul.

Azi-noapte, timpii de aşteptare la ieşirile din ţară depăşeau 800 de minute în Vama Galaţi şi chiar 900 de minute în Vama Isaccea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Sute de șoferi de TIR și-au petrecut Crăciunul în cabină. Au așteptat până și 15 ore la coada kilometrică de la ieșirea din țară