Antena Meniu Search
x

Video "Mama mea nu e pregătită să merg la şcoală". Ultimele zile de vacanţă pentru copii: unii s-au distrat în tabere de vară, alţii "muncesc" la ţară alături de bunici

Încep ultimele două săptămâni de vacanţă, în care copiii ar vrea să aibă ziua 48 de ore. Pe ultima sută de metri, savurează parcă şi mai mult distracţia din tabere, plimbările pe la bunici sau, pur şi simplu, joaca din parc. 

de Redactia Observator

la 28.08.2023, 21:07

În Suceava pentru unii elevi a început școala de vară! Este mai multă distracţie de fapt, dar gazdele de la această tabără îi învaţă pe copii meşteşugurile de odinioară. 80 de copii de la o şcoală gimnazială din judeţ au participat la 4 ateliere: gătit, olărit, călcatul lutului şi confecţionat scânduri pentru acoperiş.

Elevă: Mi se pare distractiv şi e o experienţă nouă şi îmi place.

Tot la ţară, copiii de oraş se distrează muncind. Bunicii îi duc cu vorba şi într-un final toata lumea câştigă sau învaţă. La oraş, elevii încă profită de zilele de vară, la piscină, de exemplu. Şi odată cu ei, şi părinţii.

Fetiţă: Mama mea nu e pregătită să merg la şcoală.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Dar tu eşti?

Fetiţă: Sunt. 

Mamă: Am fost la munte, în Apuseni şi urmează să mergem şi la mare câteva zile. Noi suntem foarte activi, facem foarte multe drumeţii pe munte. 

Cu atâta voie bună, niciunuia dintre copii nu-i stă capul la lecţii şi întâlnirea cu dascălii.

Eugen Ilea, preşedinte Asociaţia Părinţilor: Sunt anumite unităţi şcolare, anumiţi profesori care au făcut ceva recomandări pentru a-i ţine pe copii conectaţi la educaţie. Nu văd un lucru ieşit din comun, nu văd un lucru rău în acest sens.

Adolescentă: Probabil să mă mai plimb, pe la piscina, probabil pe la mare, merg la un film.

Şcoala începe pe 11 septembrie, iar prima vacanţă este pe 28 octombrie şi durează o săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » "Mama mea nu e pregătită să merg la şcoală". Ultimele zile de vacanţă pentru copii: unii s-au distrat în tabere de vară, alţii "muncesc" la ţară alături de bunici