Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Tânăr de 17 ani din Cluj, bănuit de vecini că a comis fapte oribile

Caz îngrozitor la Cluj-Napoca. În spatele unui bloc au fost găsite capetele a două pisici, înfipte în doi țăruși, asemeni unor trofee.

de Alex Prunean

la 09.03.2021 , 14:21

Polițiștii au deschis o anchetă, dar oamenii din zonă îl bănuiesc de oribila faptă pe un adolescent de 17 ani, ai cărui bunici locuiesc în zonă, și care este deja internat pentru consiliere, după ce în urmă cu 3 săptămâni a schingiuit un pui de pisică pe care tocmai îl adoptase. La Cluj-Napoca, poliția animalelor încă nu este funcțională.

Descoperirea a fost făcută în spatele unui bloc din cartierul Mănăștur. Unii locuitori de acolo au văzut capetele pisicilor înfipte în țăruș încă de acum câteva săptămâni, dar nu au anunțat pe nimeni. Câteva poze au ajuns însă la iubitorii de animale, care au dat alarmă. Oamenii au sunat la 112, iar la fața locului au fost trimiși polițiștii secției din apropiere, pentru că la Cluj-Napoca, poliția animalelor nu este încă operațională. Are doar un șef.

Asociaţiile cer pedepse mai dure

Vezi și

Aceștia bănuiesc că autorul oribilei fapte ar fi un adolescent de 17 ani, fiul unui medic din oraș, internat deja pentru tratament într-o clinică. În urmă cu 3 săptămâni, s-a filmat cum a schingiuit până la moarte un pui de pisică proaspăt adoptat, iar bunica lui, pe care o vizita frecvent, locuiește în zona. Până și analizele asupra celor două capete arată că faptele nu sunt de acum.

Reprezentanții asociațiilor de protecție a animalelor spun că, în ultima vreme, astfel de fapte s-au tot înmulțit și cer schimbarea legislației, mult prea permisivă în acest moment. În majoritatea cazurilor, autorii faptelor de cruzime împotriva animalelor scapă doar cu o amendă.

Reporter: Alex Prunean

Imagine: Robert Nagy

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Tânăr de 17 ani din Cluj, bănuit de vecini că a comis fapte oribile