Antena Meniu Search
x

Tânăr de 20 de ani din Focşani, la un pas să-şi ia zilele. A fost salvat în ultima clipă de doi poliţişti şi un elev: "Orice secundă conta!"

Un tânăr din Focșani, care se hotărâse să-şi pună capăt zilelor la doar 20 de ani, a fost salvat în ultima clipă de doi poliţişti şi un elev. Alertaţi de un mesaj de adio postat cu 15 minute în urmă pe o reţea de socializare, Eduard, Marius și Ionuț au intrat cu forţa în locuinţa tânărului şi l-au convins că viaţa merită trăită, pornind de la un punct comun ... vârsta apropiată a celor doi "juniori".

de Redactia Observator

la 21.02.2022, 22:13

De la stânga la dreapta, Eduard, Marius și Ionuț
De la stânga la dreapta, Eduard, Marius și Ionuț - Poliția Română

Eduard este elev la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și în prezent își desfășoară stagiul de practică în Municipiul Focșani. Alături de doi poliţişti, Marius și Ionuţ, a reuşit să evite în ultima clipă o tragedie, după ce un apel 112 i-a alertat cu privire la un tânăr din Focşani care avea de gând să-şi ia zilele. Cei doi tineri, unul aflat într-un punct de cotitură al vieţii şi unul care îi întindea o mână salvatoare, au trăit o experienţă plină de emoţii, care s-a terminat din fericire cu bine. Eduard povesteşte cum s-a desfăşurat intervenţia contracronometru, dar şi cum a reuşit să alunge, fie şi pentru scurt timp, gândurile negre ale tânărului.

Filmul intervenţiei de salvare

„Tocmai ce terminasem o intervenție ... o altercație între mai multe persoane. Eram cu colegii mei în autospecială și auzim pe stație ... Mergeți repede pe strada ... municipiul Focșani. O doamnă a sunat că nu poate lua legătura cu nepotul ei, știindu-l cu gânduri suicidare. Am pornit către adresa cu pricina, iar pe drum m-am gândit să verific dacă tânărul are cont de socializare pentru a-i cunoaște puțin <<profilul>> în caz că reușim să discutăm cu el. Cu doar 15 minute înainte să primim cazul prin 112, tânărul postase pe rețeaua de socializare un mesaj în engleză despre suicid. 

5 minute a durat și deja eram în fața apartamentului, dar niciun răspuns din interior. Marius, tutorele meu, a primit acordul de la bunica tânărului pentru a pătrunde în forță ... orice secundă conta! În câteva momente ușa era dizlocată! Odată intrați în apartament, l-am putut observa pe tânăr aflat în poziția șezut și într-o stare de semiconștiență...

Pe acelaşi subiect

Tânărul a fost preluat de medici

Colegii mei, Marius și Ionuț, i-au acordat primul ajutor, ulterior fiind preluat de cadrele medicale. Am apucat să stau de vorbă cu el și să-i reaminteasc cât de frumoasă este viața, în special la această vârstă. Acolo a fost acel click care l-a făcut să purtăm o discuție liberă ... vârsta noastră!

Munca de poliție, din exterior, se vedea a fi mai simplă, dar ea implică foarte multă atenție, răbdare și curaj, pentru a face față situațiilor. Primele intervenții au fost cu foarte mari emoții, dar, datorită colegilor, am învățat să mă consider suficient de capabil pentru început. Sunt multe de învățat, dar pentru asta m-am înscris! Iubesc ceea ce fac!”, spune Eduard, în mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Tânăr de 20 de ani din Focşani, la un pas să-şi ia zilele. A fost salvat în ultima clipă de doi poliţişti şi un elev: "Orice secundă conta!"