Antena Meniu Search
x

Video Tânăr de 21 de ani înghiţit de apele Dunării, în urma unui accident: "Nu ştia să înoate băiatul. Mie-mi pare rău că nu am putut să-l salvăm"

Încă o distracţie sfârşită teribil, încă un barcagiu băut, care a uitat de reguli şi de legi. Cu nouă oameni înghesuiți într-o ambarcațiune de patru locuri nu a ajuns prea departe de mal. Barca s-a răsturnat şi un pasager de 21 de ani a fost înghițit de ape. Martorii spun că nimeni nu purta vestă de salvare. Este al treilea accident pe Dunăre în doar două săptămâni.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 26.07.2021, 20:24

Vezi și
  • Nouă persoane se urcaseră în ambarcaţiunea de patru locuri implicată în accidentul de pe Dunăre.

Era doar o după-amiază obișnuită de week-end când cei opt prieteni s-au decis să fugă de zăpuşeală și să se bucure de câteva ore la Dunăre. S-a oferit să îi însoțească în mica escapadă chiar tatăl unuia dintre ei. Culmea, cel care ar fi trebuit să îi protejeze de pericole este cel care a făcut greșeala care le-a fost fatală. Fără să țină cont de capacitatea bărcii, bărbatul i-a înghesuit pe băieți la bord. În total, în barcă s-au urcat nouă persoane. La numai câţiva metri de mal, bărbatul aflat la cârmă a pierdut controlul ambarcaţiunii. Au urmat, apoi, clipe de coşmar.

Clipe de coşmar trăite şi de cei care au sărit în ajutor și au luptat cu toate puterile să îi aducă la mal. Martorii povestesc că barcagiul ar fi încercat să îi salveze pe toţi, dar doi dintre tineri nu ştiau să înoate. Doar unul dintre ei a reuşit să se prindă de barca răsturnată şi a scăpat cu viaţă. 

Martor: A vrut să-l salveze pe băiatul celălalt, care s-a inecat. S-a dus după el, a lăsat barca, copiii ăilalţi se ţineau de barcă. N-a mai apucat, n-a mai reuşit. Şi nu ştia să înoate băiatul... Mie-mi pare rău că nu am putut să-l salvăm. Că şi eu am un frate care-i dispărut pe Dunăre de 19 ani

Martor: Nu s-a văzut nimic la ei, să aibă vestă de salvare sau ceva de genul. Ei au fost mulţi şi dacă aveau, trebuia să aibă măcar unii dintre ei. Deci n-a avut niciunu

Conducătorul ambarcaţiunii implicate în accidentul de pe Dunăre era băut

Nicu Telteu, pilot pe Dunăre: Care este riscul când într-o barcă de 4-5 persoane urcă 9 persoane? Păi, nu trebuie să-i accepte barcagiul! Dacă barcagiul este cel care i-a urcat... li se pune obligatoriu vesta pe ei, că la mine când se ajunge la Debarcader şi se spune "domnule, eu nu pot să suport vesta, că e prea cald cu ea, că nu ştiu ce", atunci le spun: la mine în ambarcaţiune nu urcaţi!

Misiunea de căutare este anevoioasă. Şi azi, scafandrii au răscolit zadarnic străfundurile Dunării. Vizibilitatea e zero, iar curenţii sunt foarte puternici. Poliţia face propria anchetă. 

Ionuţ Vasiloaica, purtător de cuvânt IPJ Olt: Conducătorul ambarcaţiunii a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Robert este student în anul doi la o facultate din Bucureşti, iar mâine ar fi trebuit să sărbătorească cu prietenii ziua de naştere şi cei 22 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Tânăr de 21 de ani înghiţit de apele Dunării, în urma unui accident: "Nu ştia să înoate băiatul. Mie-mi pare rău că nu am putut să-l salvăm"