Video

Tânăr îngropat cu totul, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el. Un căruţaş a săpat cu mâinile goale, ca să-l salveze

De Redactia Observator.
Publicat: 11.05.2021, 07:33.
Actualizat: 12.05.2021, 20:41

Un muncitor din Mureş a ajuns în stare gravă la spital după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa un şanţ. Tânărul a fost îngropat complet. Norocul său a fost că un martor a sărit imediat în ajutor şi a săpat cu mâinile goale pentru a-i da şansa să respire. Polițiștii și inspectorii de muncă anchetează cazul. 

Era trecut de ora 11 când un căruţaş a auzit strigătele de ajutor. Un bărbat era în pericol. Rămăsese captiv într-un şanţ adânc de aproape 3 metri. Un mal de pământ se prăvălise peste el.

A strigat ajutor si eu am sarit ca nu am avut de ales, na, cand este o problema, trebuie sa sara omul.
L-am ajutat, l-am scos si au venit doctorii dupa aia. Era acoperit cu pământ, cum era? Da, era acoperit şi capul. Dar nu a stat sub pământ mult, doar vreo 4-5 minute.

Era omul singur in groapă?

Citește și:

Nu, erau inca doi, era tatal sau si inca un om.

Bărbatul care a sărit să-l ajute nu a izbutit să-l scoată la suprafaţă. A săpat minute în şir cu mâinile goale în pământ. Între timp, martorii au chemat medicii şi pompierii în ajutor.

Cristian Porav ISU Mureș: Persoana era conştientă, surprinsă sub un mal de pământ. A fost extrasă de personalul din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş şi predată echipajului de ambulanţă.

Muncitorul a fost dus la spital, cu răni grave

Pompierii povestesc că nu le-a fost uşor să-l scoată de sub pământ.

Cristian Porav ISU Mureș: A fost o interventie dificila facuta contractimp datorita faptului ca exista pericolul surparii malului de pamant. S-au luat masurile de siguranta pentru personalul de interventie, astfel incat persoana a fost extrasa fara probleme deosebite.

Bărbatul a fost dus la spital, cu răni grave.

Incidentul se încadrează la categoria accidentelor de muncă.

Sabău Florina, purtător de cuvânt IPJ Mureș: Totodată a fost anunţat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.