Meniu
Search
x

Tânărul care a lovit un jandarm cu un scaun în cap la meci, reţinut şi acuzat de tentativă de omor

Huliganul care a aruncat un scaun smuls din tribună în capul unui jandarm, a fost reţinut. Individul este acuzat de tentativă de omor. Scandalul ia însă amploare.

De Redactia Observator la 11.06.2019, 20:00

Huliganul care a aruncat un scaun smuls din tribună în capul unui jandarm, a fost reţinut. Individul este acuzat de tentativă de omor. Scandalul ia însă amploare. În războiul dintre jandami şi ultraşii orbiţi de furie a căzut victimă şi un copil de 2 ani pe care părinţii l-au dus să vadă meciul de pe Cluj Arena. Părinţii lui susţin că jandarmii i-au pulverizat în faţă spray lacrimogen. Cel mic suferă de astm şi a ajuns la spital. La fel şi mama lui, însărcinată.

Familia cu băiatul de 2 ani a fost prinsă la mijloc între suporteri şi jandarmi. Tatăl şi-a luat copilul în braţe şi şi-a ajutat soţia însărcinată să se pună la adăpost.

Cristian Coste, tatăl copilului: Am văzut un grup de 10-15 suporteri alergând pe scări, în urma lor doi jandarmi, băieţii au dispărut în peluze. Eram cu băieţelul în braţe, în spate un prieten, şi la coborâre, domnii jandarmi s-au întors spre noi pur şi simplu, a ridicat sprayul şi când am văzut, am dat copilul şi mi-a dat direct în braţe.

Băieţelul de doi ani şi şapte luni şi mama lui au ajuns la spital. Cel mic suferă de astm, iar substanţele iritante îi puteau agrava starea. Mama s-a temut şi pentru bebeluşul ei nenăscut.

Dr. Daniela Drăghiciu, medic pediatru, purtător de cuvânt Spitalul de Copii: Examinând copilului, medicul nu a găsit absolut nicio modificare, copilul era cu stare generală bună, fără leziuni în urma expunerii la acest spray. Nici mama nu avea modificări.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Cluj a anunţat iniţial că nu s-au folosit gaze lacrimogene.

Reporter: Suporterii ar fi fost întărâtaţi de faptul că jandarmii au dat cu gaze.

Ramona Pop, ofiţer de presă la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj: Nu.

Reporter: Deci nu au fost date gaze pe stadion.

Ramona Pop, ofiţer de presă la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj: Nu.

Într-un comunicat de presă Jandarmeria recunoaşte că s-au folosit gaze lacrimogene şi justifică incidentul în care a fost implicată femeia gravudă şi fiul său astfel: "Soțul femeii se afla în grupul suporterilor violenți, care a fost dispersat de jandarmi, iar comandantul dispozitivului a dat ordin ca femeia împreună cu copilul să fie scoși într-o zonă de siguranță a stadionului"

Haosul s-a declanşat în ultimul minut al meciului dintre Universitatea Cluj şi FC Hermannstadt Hermenştad.

Un suporter al echipei locale, care primise interdicţie să intre pe stadion, a reuşit să păcălească forţele de ordine şi a ajuns pe teren. Ceilalţi ultraşi au încercat să-l scape din mâinile jandarmilor.

Unul dintre ei a smuls un scaun dintre tribună şi l-a aruncat înspre ei. L-a izbit drept în cap pe un jandarm de 44 de ani. Bărbatul făcea parte din echipa de dialog şi nu purta cască.

Între timp, atacatorul lui a fost reţinut. Are 27 de ani este din Floreşti, Cluj şi este cercetat pentru tentativă de omor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Tânărul care a lovit un jandarm cu un scaun în cap la meci, reţinut şi acuzat de tentativă de omor