Antena Meniu Search
x

Lista actualizată cu ţările din zona verde. Persoanele care vin din aceste state nu intră în carantină sau izolare

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor din zona verde. Orice persoană care vine din aceste ţări, nu va trebui să intre în izolare sau carantină la sosirea în România.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 06.07.2020, 20:36

Lista verde cu ţările în care se poate călători fără a intra în carantină sau izolare la intoarcere - Profimedia Images/Foto de arhivă
  • România a actualizat lista cu ţările din zona verde.
  • Izolarea sau carantina nu se aplică celor care vin din zona verde

Având în vedere recomandarea Consiliului Uniunii Europene privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE și posibila eliminare a acestei restricții, Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă aprobă lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea.

Ţările din Zona Verde

Lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea.

Bulgaria, Italia, Monaco, Norvegia, Croaţia, Slovacia, Regatul Unit al Marii Britanii, şi al Irlandei de Nord, Irlanda, Cehia, Liechtenstein, Polonia, Grecia, Austria, Cipru, Islanda, Finlanda, Elveţia, Malta, Spania, Lituania, Franţa, Ungaria, Belgia, Estonia, Germania, Letonia, Slovenia, Andorra, Danemarca, Inslele Feroe, Ţările de Jos, Vatican. 

Lista ţărilor din Zona Verde din afara UE

Lista țărilor terțe pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea:

Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelandă, Tunisia, Thailanda.

Lista poate suferi modificări, în funcţie de deciziile pe care le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, însă acestea vor fi anunţate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Lista actualizată cu ţările din zona verde. Persoanele care vin din aceste state nu intră în carantină sau izolare