Antena Meniu Search
x

Video Tată şi fiu, fugăriţi de urs pe pârtia din Predeal. Mama copilului privea îngrozită din telescaun

Pericol pe pârtia din Predeal! Un urs a fugărit un tată şi un copil. Momentul periculos a fost surprins de un turist aflat în telescaun. Bărbatul a sunat imediat la 112 şi a reuşit chiar să alunge animalul.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.03.2021, 18:01

Totul s-a întâmplat pe pârtia Subteleferic, o pârtie de dificultate mare. Bărbatul care a filmat imaginile a fost şi primul care a reacţionat.

Turişti fugăriţi de urs, la Predeal

El a început să facă zgomot şi a reuşit să îndepărteze ursul. În alt scaun era chiar mama copilului, care s-a speriat foarte tare atunci când a văzut că ursul se îndreaptă către copilul şi soţul său. Un echipaj al jandarmeriei montane s-a deplasat în zonă, pentru a limita pericolul şi pentru alţi turişti care s-ar fi aventurat pe pârtia respectivă.

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Din fericire, atât copilul cât şi tatăl lui, sunt în afara oricărui pericol. S-au speriat foarte tare şi au plecat deja de la Predeal, spre Bucureşti"

Săptămâna trecută s-a întâmplat un episod similar, când un instructor de schi a reuşit să oprească accesul turiştilor pe pârtia Cocoşul, iar după 7 minute, cât ursul a stat pe pârtia respectivă, pericolul a fost îndepărtat.

Un urs și-a făcut apariția pe Pârtia Cocoșul din Predeal, în fața unui grup de schiori, și nu s-a lăsat dus până când nu l-a alergat pe unul dintre ei timp de câteva minute.

Schiorul a filmat animalul alergând în urma lui până când, într-un final, acesta a obosit și s-a întors în pădure. Cu mult calm, acesta i-a avertizat și pe ceilalți turiști aflați pe pârtie de prezența ursului și s-a asigurat că animalul nu le iese în cale celor aflați în coborâre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Tată şi fiu, fugăriţi de urs pe pârtia din Predeal. Mama copilului privea îngrozită din telescaun