Video

Tată şi fiu, fugăriţi de urs pe pârtia din Predeal. Mama copilului privea îngrozită din telescaun

De Claudiu Loghin.
Publicat: 16.03.2021, 17:52.
Actualizat: 16.03.2021, 18:01

Pericol pe pârtia din Predeal! Un urs a fugărit un tată şi un copil. Momentul periculos a fost surprins de un turist aflat în telescaun. Bărbatul a sunat imediat la 112 şi a reuşit chiar să alunge animalul.

Totul s-a întâmplat pe pârtia Subteleferic, o pârtie de dificultate mare. Bărbatul care a filmat imaginile a fost şi primul care a reacţionat.

Turişti fugăriţi de urs, la Predeal

El a început să facă zgomot şi a reuşit să îndepărteze ursul. În alt scaun era chiar mama copilului, care s-a speriat foarte tare atunci când a văzut că ursul se îndreaptă către copilul şi soţul său. Un echipaj al jandarmeriei montane s-a deplasat în zonă, pentru a limita pericolul şi pentru alţi turişti care s-ar fi aventurat pe pârtia respectivă.

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Din fericire, atât copilul cât şi tatăl lui, sunt în afara oricărui pericol. S-au speriat foarte tare şi au plecat deja de la Predeal, spre Bucureşti"

Săptămâna trecută s-a întâmplat un episod similar, când un instructor de schi a reuşit să oprească accesul turiştilor pe pârtia Cocoşul, iar după 7 minute, cât ursul a stat pe pârtia respectivă, pericolul a fost îndepărtat.

Un urs și-a făcut apariția pe Pârtia Cocoșul din Predeal, în fața unui grup de schiori, și nu s-a lăsat dus până când nu l-a alergat pe unul dintre ei timp de câteva minute.

Schiorul a filmat animalul alergând în urma lui până când, într-un final, acesta a obosit și s-a întors în pădure. Cu mult calm, acesta i-a avertizat și pe ceilalți turiști aflați pe pârtie de prezența ursului și s-a asigurat că animalul nu le iese în cale celor aflați în coborâre.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.