Antena Meniu Search
x

Video Taximetriştii s-au supărat pe firmele de ride-sharing şi au ieşit la protest. "Să avem aceleaşi condiţii"

Mii de taximetrişti au ieşit astăzi în stradă în 30 de oraşe ca să ceară interzicerea companiilor de ridesharing. Ei spun suparati ca le fură clienţii şi plătesc taxe mai mici. În Capitală, sunt şapte mii de taxiuri şi 28 de mii de maşini ridesharing, iar cursele clasice abia mai au căutare.

de Adrian Obreja

la 20.06.2023, 19:43

Vezi și

300 de taxiuri au împânzit străzile din Timişoara şi au blocat traficul în mai multe zone. 

Taximetrişti: Ne-am adunat să spunem: eliminare transport alternativ!

Taximetriştii au ieşit în stradă

Taximetriştii acuză statul că acordă companiilor de ridesharing tratament preferenţial.  

Pe acelaşi subiect

​Taximetrişti: Să avem aceleaşi condiţii. Aceeaşi vechime a maşinilor, aceleaşi obligaţii fiscale, aceeaşi obligaţie de a fi proprietar pe maşina cu care se lucrează!

Adrian Obreja, reporter Observator: Două sute de taxiuri circulă pe străzile principale din Galați, în coloană, pe banda întâi. Se respectă semnele rutiere și semaforizarea pentru a nu incurca și mai mult traficul din oraș.

Taximetriştii cer, printre altele, ca şoferii colaboratori ai companiilor de ridesharing să nu mai aibă voie să îşi inscripţioneze maşinile cu numele firmelor, pentru că fac publicitate fără să plătească. Altă sesizare este adresată către Consiliul Concurenţei.

Marian Dublea, organizatorul protestului: Ei beneficiază şi de un tarif dinamic. La un moment dat au reduceri pentru clienţi, iar când cererea este mare ei au tarif dinamic. La ei nu se poate calcula un preţ pe kilometru, pe când la noi avem tarif fix. 

La Bucureşti, în faţa guvernului, au ajuns doar 40 de taxiuri dintre cele 300 câte fuseseră anunţate. Şoferii au fost, însă, la fel de supăraţi.

Cristian Coman, preşedintele Asociaţiei Şoferilor de Taxi în Bucureşti: Scăderea clienţilor la nivel de Bucureşti este de 80%.

Numai în Capitală sunt peste 28.000 de maşini de la firme de rideharing, de patru ori mai multe decât taxiuri. 

Călători: Folosesc mai mult taxiul. Mi se pare mai în siguranță.

- E mult mai ok decât taxi clasic. Au şi aplicaţie şi e mult mai uşor. Poţi să-ţi comanzi, ajunge în 4, 3 minute. Mai ieftin ca taximetriştii normali.

Există însă şi dezavantajela cursele de ridesharing, spun unii clienţi. 

Călători: Au mai nou o politică că nu ai voie să stai lângă şofer. Cumva şi-a rezervat locul de lângă. Noi eram trei persoane şi instinctiv ne-am dus unul în faţă, doi în spate şi a spus că aşa ceva, nu. Toată lumea în spate. 

Taximetriştii spun că vor continua protestele toata vara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Taximetriştii s-au supărat pe firmele de ride-sharing şi au ieşit la protest. "Să avem aceleaşi condiţii"