Antena Meniu Search
x

Teoria care contrazice 2.000 de ani de creştinism! Cine este autorul uneia dintre cele patru Evanghelii

O descoperire recentă schimbă lumea creştinismului! Conform unui expert biblic, una dintre cele patru Evanghelii a fost scrisă de mama lui Iisus

Scriitorul Adam Bradford susţine că, având în vedere că Luca a dorit să afle detalii despre viaţa lui Iisus, a apelat la singura persoană care îl cunoştea bine: mama Sa. El crede că doar Maria ar fi putut să ofere detaliile din carte despre naşterea şi copilăria lui Iisus. În plus, ea era singura supravieţuitoare a evenimentelor relatate în momentul în care cartea a fost redactată.

De asemenea, crede expertul, stilul ar putea fi al unei femei, dat fiind că în Evanghelie sunt folosite multe cuvinte feminine, un număr dublu faţă de câte sunt în celelalte cărţi. Acest lucru pare să demonteze mitul conform căruia Maria a fost o persoană simplă, fără educaţie.

Cele patru evanghelii din canonul Noului Testament sunt scrieri pseudonime, ele fiind scrise de autori anonimi și atribuite în mod tradițional lui Matei, Marcu, Luca și Ioan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Teoria care contrazice 2.000 de ani de creştinism! Cine este autorul uneia dintre cele patru Evanghelii