Antena Meniu Search
x

Texasul, lovit, din nou, dupa 20 de ani de la masacrul de la Waco

Cu doar o zi inainte de comemorarea a 20 de ani de la masacrul de la o ferma din Waco, un nou eveniment dramatic a avut loc in Texas

Pe 19 aprilie 1993, patru agenti federali si 82 de adepti ai fanaticului religios David Koresh mureau intr-un incendiu ce a avut loc la fermele “Davidianos”, unde acestia erau inchisi de 51 de zile.

La cateva minute de la intrarea fortelor de ordine in ferma, ajutate de elicoptere si blindate, membrii sectei dadeau foc intregii ferme, transformand totul intr-un infern.

Printre victime s-au numarat femei si 17 copii.

In ceea ce priveste corpul lui Koresh, nu s-a putut confirma daca acesta s-a sinucis in timpul evenimentelor sau unul dintre colaboratorii sai a tras asupra lui.

Asediul de la Waco a inceput pe 28 februarie 1993, cand Biroul Alcoolului, Tutunului si al Armelor de foc din Statele Unite impreuna cu cativa membri din media au incercat sa patrunda in ferma Monte Carmelo. Aceasta proprietate era detinuta de un grup de “davidieni”, in frunte cu liderul lor, Koresh.

O publicatie din Texas a dezvaluit ca barbatul a abuzat de copiii aflati la ferma, transformand-o intr-un adevarat harem.

Vernon Howell si-a schimbat numele in David Koresh cu doi ani inainte de a deveni liderul grupului. Acesta avea 33 de ani cand, inconjurat de cele 15 sotii si intregul sau arsenal, a decis sa apese butonul autodistrugerii.

“Holocaustul de la Waco” a facut inconjurul lumii. Presedintele Statelor Unite de atunci, Bill Clinton, si-a asumat responsabilitatea pentru operatiunea desemnata FBI-ului, care s-a dovedit un esec.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Texasul, lovit, din nou, dupa 20 de ani de la masacrul de la Waco