Antena Meniu Search
x

Video Tiberiu Boşutar, activist de mediu: "Ceea ce e foarte grav e că în ţara asta nu ai cui reclama. Asta e problema cea mai mare"

Dialog halucinant între un activist de mediu şi poliţişti! În timp ce bărbatul reclama o tăiere ilegală de arbori, poliţiştii l-au trimis la pădurar şi l-au ameninţat că va primi amendă dacă mai ţine linia ocupată. După cinci apeluri la 112 şi o minciună, poliţiştii au venit să constate ilegalitatea. Au găsit 31 de arbori nemarcaţi, puşi la pământ în câteva ore.

de Redactia Observator

la 09.07.2021, 21:08

Vezi și

Discuţie activist - poliţist: - Da, Poliţia, spuneţi. 

- Tiberiu Boşutar şi am găsit nişte cioate nemarcate.

- Am înţeles. Păi va trebui să vorbiţi cu pădurarul de acolo din zonă.  

- Nu dom'ne! Am sunat la 112, e infracţiune, trebuie să veniţi aici să constataţi 

- Ştii dumneata că nu-s marcaţi. De unde ştiţi? Lucraţi în domeniu? Nu merge Poliţia acolo pentru că nu este urgenţă, domnule!  

Este dialogul incredibil dintre un activist de mediu şi poliţistul care a răspuns la apelul 112. În ciuda insistenţei bărbatului că a găsit zeci de cioate nemarcate tăiate într-o pădure, poliţistul refuză cu încăpăţânare să vină la locul infracţiunii. 

Discuţie activist - poliţist: - Pădurarul este paznicul pădurii… du-te depune reclamație sau spune-i verbal.

Tiberiu Boşutar: "Îmi închidea telefonul şi-mi spunea, vezi ţi domnule de treabă, du-te de vorbeşte cu pădurarul. Măi, omule, eu îl reclam tocmai pe pădurar".

Pe acelaşi subiect

Dialog halucinant cu autorităţile

Iritat şi neputincios, Tiberiu Boşutar născoceşte o minciună. Sunăm din nou la 112. 

Discuţie activist - poliţist: "Domnule ne-am luat la bătaie, la scandal, veniţi aici, trimiteţi o poliţie". 

Într-un final, poliţiştii vin şi îşi fac datoria. Nu înainte de a-l ameninţa pe activist că va primi amendă pentru că a abuzat de linia de urgenţă. 

Activist-poliţist: Trebuie să vină un specialist să încadreze specia, să cubeze tot ce este tăiat şi nu e nicio problemă, se iau măsurile care se impun. Se fac cercetări 

Stelian Pantea, inspector şef Garda Forestieră: S-au identificat în primă fază 31 de cioate din diferite specii.

Poliţiştii care au vorbit la telefon cu activistul de mediu sunt acum cercetaţi intern. 

Tiberiu Boşutar, activist de mediu: "Ceea ce e foarte grav e că în ţara asta nu ai cui reclama. Asta e problema cea mai mare". 

Nu este prima dată când această pădure ajunge în atenţia anchetatorilor. Un localnic l-a chemat la faţa locului pe Tiberiu Boşutar abia după ce a sesizat el însuşi Garda Forestieră fără niciun rezultat. 

"Domnul de la Garda Forestieră a zis că i ar fi zis lui pădurarul că aici e păşune împădurită şi că el nu are ce să constate". 

Tiberiu Boşutar, activist de mediu: "Ei au venit tot aşa la mine, domnule, vezi că e legal, e păşune împădurită, n-are treabă cu noi. Orice arbore tăiat nemarcat se consideră infracţiune 08:20 Sunt lacune legislative care te ajută să furi". 

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru furt de arbori şi tăiere ilegală.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tiberiu Boşutar, activist de mediu: "Ceea ce e foarte grav e că în ţara asta nu ai cui reclama. Asta e problema cea mai mare"