Antena Meniu Search
x

Tinere din Iaşi, violate de un bărbat care le promitea şedinţe foto. Individul posta imagini cu ele pe Facebook: "Una pe zi"

Un bărbat de 60 de ani din Iaşi care se dădea drept fotograf profesionist a fost arestat pentru viol şi agresiune sexuală. Bărbatul racola fete pe internet sau de pe stradă şi le atrăgea la el în apartament pentru şedinţe foto gratuite. Patru tinere cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani au depus plângere pe numele lui până acum. Individul e rudă cu un fost primar din Iaşi, care ademenea si abuza fete după aceeaşi metodă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 17.11.2023, 20:50

Individul posta imagini cu ele pe Facebook: "Una pe zi"
Individul posta imagini cu ele pe Facebook: "Una pe zi"

Individul acuzat că şi-a violat modelele este Florin Bejenaru, un fotograf în vârstă de 60 de ani. De opt ani are o pagină numită Căsuţa Fotografului, unde postează diferite imagini, de la tinere în rochii de mireasă, la fete îmbrăcate sumar.

Fotograf arestat pentru viol. Cum îşi ademenea victimele

"Bărbatul le invita pe fete la aşa-zisul său studio foto care se află în acest bloc. În momentul în care ajungeau aici, tinerele îşi dădeau seama că este doar un apartament. Bărbatul le trimitea apoi să se schimbe de haine şi profita de moment pentru a se schimba şi el într-o ţinută mai lejeră. Tot atunci bloca uşa de la intrare cu un birou. Astfel, în momentul în care erau agresate, fetelor le era imposibil să fugă", arată Clara Mihociu, reporter Observator.

Fotograful îşi ademenea victimele pe reţelele sociale sau le aborda direct pe stradă. Le promitea şedinţe foto gratuite. După ce programa întâlnirile, le spunea să vină neînsoţite la studio pe motiv că are nevoie de linişte în timpul shootingurilor.  

Pe acelaşi subiect

"Dacă le aborda pe stradă, el avea un aparat de fotografiat în mână şi în felul acesta le crea sentimentul că totul va fi în regulă, că este o persoană serioasă", spune Călina Colea, avocata unor victime.

Posta poze cu fete pe Facebook: "Una pe zi".

În spatele uşilor închise, tinerele treceau printr-un coşmar: sub pretextul că nu stau hainele bine pe ele, bărbatul le atingea şi le abuza. Patru fete au făcut plângere la poliţie. Cea mai tânără dintre ele are doar 16 ani. "Fiind persoane tinere, unele dintre ele la primul contact cu o şedinţă foto profesionistă, automat impactul a fost unul major la nivelul inconştientului. Încă se resimt", a declarat Teodora Bița, avocata unor victime.

Individul posta pe Facebook poze cu fetele, iar la descriere spunea: "Una pe zi". La cinci zile după denunţ, individul a fost ridicat dintr-una din locuinţele lui, aflată la 20 de kilometri de Iaşi. Şi aici s-au petrecut orori. "Bărbatul mai chema fete pentru şedinţe foto şi la locuinţa sa din comuna Rediu, din imediata apropiere a Iaşiului. De altfel, şi aici au avut loc percheziţii, iar în urma lor anchetatorii au găsit mai multe dispozitive de stocare cu mii de fotografii", adaugă Clara Mihociu, reporter Observator.

Vecinii sunt şocaţi, spun că bărbatul obişnuia să facă poze şi la biserică. "Niciodată nu am avut plângeri de el, despre aşa ceva. Venea şi la biserică, la slujbe", povesteşte Andrei Chiriac, preot paroh, satul Tăutești.

"Fata a lucrat de mai multe ori. Câte trei zile lucra. Îi dădea cu var, îi făcea curăţenie. N-avem treabă cu el. Vă spun drept că mi-e frică. L-am ştiut om de treabă", zice o localnică.

E rudă cu un fost primar din Iaşi, violator

Reţeta infracţiunii pare trasă la indigo. Individul de 60 de ani este rudă cu un alt prădător sexual. Ionel Onofraş, fost primar al oraşului Iaşi, trimis în judecată în martie 2022 pentru că ar fi violat şi abuzat două fete minore. Fostul edil le ademenea prin aceeasi metodă, le oferea şedinţe foto gratuite in studioul lui. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Tinere din Iaşi, violate de un bărbat care le promitea şedinţe foto. Individul posta imagini cu ele pe Facebook: "Una pe zi"