Antena Meniu Search
x

Video "Ţinutul Buzăului" a devenit gazda delegaţiei UNESCO. Specialiştii, fascinaţi de Vulcanii Noroioşi

Reprezentanţii geoparcurilor UNESCO din Europa au fost trei zile la Buzău şi au vizitat Vulcanii Noroioşi, un loc care i-a fascinat. În cadrul întâlnirii, peste 20 de experţi internaţionali au discutat despre conservarea şi promovarea acestor locuri unice în lume.

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 16:40

Vezi și

Din sălile de conferinţă, specialiştii UNESCO au descoperit frumuseţile României "pe teren". Dintre acestea, Vulcanii Noroioşi i-au fascinat de departe. Acesta este locul în care se petrece un un fenomen natural pe cât de rar, pe atât de spectaculos: zeci de cratere în miniatură dau impresia că clocotesc.

"Este uimitor aici! Este prima oară când vizitez Vulcanii Noroioşi. Este un fenomen natural uimitor. Foarte interesant este faptul că vulcanii erup odată la câteva minute, aşa că suntem foarte norocoşi să fotografiem aceste momente", a declarat reprezentantul Programelor Culturale UNESCO din China, Zhi Ye.

"Este cea mai spectaculoasă manifestare a acestui fenomen, dar în zonă există mai mult decât atât. Este o zonă foarte bogată din punct de vedere cultural, dincolo de Vulcanii Noroioși", a spus expertul de la Biroul Regional UNESCO pentru Europa, Matteo Rosati

Vizita specialiştilor a fost presărată cu momente comice

Pe acelaşi subiect

Vizita oaspeţilor străini a fost presărată şi cu momente amuzante. Pierdut în frumuseţea peisajului, unul dintre delegaţi a alunecat în noroi. 

"Am căzut, dar a fost în regulă. Peisajul îti dă senzația că ești pe Lună, ceea ce este foarte interesant", a transmis reprezentanta Boyana Church Museum Bulgaria, Mina Megalla

Geoparcul "Ținutul Buzăului" a primit titlul de site UNESCO în luna aprilie a acestui an, iar de atunci, numărul vizitatorilor a explodat. 

"Chiar dacă au trecut doar câteva luni, numărul turiștilor a crescut, cel puțin pentru sezonul de vară. Aici aproape că nu mai găseai loc pentru cazare, iar în perioadele vacanţelor şcolare a fost imposibil să putem face rezervări pe ultima sută de metri", a declarat reprezentanta Biroului de Dezovoltare și Turism CJ Buzău, Cristina Partal.

Întâlnirea specialiştilor UNESCO a durat trei zile, timp în care experţii au discutat despre modalităţile prin care geoparcurile Europei pot fi conservate, dar mai ales promovate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Ţinutul Buzăului" a devenit gazda delegaţiei UNESCO. Specialiştii, fascinaţi de Vulcanii Noroioşi