Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Tombola" de pe TikTok prin care escrocii se îmbogăţesc rapid. Dai bani şi primeşti un "block" la schimb

Live-urile de pe TikTok s-au transformat într-un adevărat cazinou virtual in ultima vreme iar mii de persoane au căzut victime acestei înşelătorii. Diferiţi indivizi au găsit încă o metodă rapidă, dar complet ilegală, de a face bani. Organizează tombole live prin care strâng sute de lei în doar cateva minute.  

de Ana Grigore

la 17.10.2024 , 19:38

Vând iluzii si reuşesc să păcălească, seară de seară, sute de oameni.

Donează pe TikTok şi se aleg cu "block"

Sub pretextul unei "tombole", antreprenorii de ocazie își afiseaza conturile bancare si îi invită pe cei care urmăresc live-ul să trimită bani. De obicei, suma minimă de inscriere este de 10 lei. Cu cât trimit mai multi bani, cu atat au şanse mai mari de câstig. Teoretic! Pentru că practic cei care visează la premii, se aleg doar cu portofelele goale.

Vezi și

Victimă: Am trimis. Am câştigat un block de la persoana care făcea live-ul şi atat. Ziceau donaţi, donaţi si puteti sa primiti cadouri. Si nimeni nu primea cadou. Vor doar să ne ia banii. Ştiu că şi nişte prieteni de-ai mei fac live-uri de genul şi când trebuie sa dea bani, închid live-ul.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Şi fac bani?  

Victimă: Mulţi bani! Pe live 5 milioane, e destul de mult! 

Ce riscă cei care participă la astfel de "tombole"

Legea jocurilor de noroc din România este foarte clară: orice activitate de tip loterie din care se pot câştiga bani sau alte bunuri este considerata joc de noroc si necesită o licenta speciala. Cine realizeaza astfel de jocuri fara sa detina licenta rista amenda sau chiar inchisoare de la o luna la un an.

Iar legea nu ii vizează doar pe cei care organizează, ci si pe cei care joacă. 

"Jucătorul este pasibil de amendă. Amenda este între 5000 si 10.000. Am primit şi noi nişte sesizări, reclamaţii în sensul ăsta. Am şi identificat câteva persoane care promovează astfel de jocuri şi o să facem o sesizare penală", spune Gabriel Gheorghe, preşedinte ONJN.

Cei care oganizeaza tombole nu par speriaţi de rigorile legii. Reprezentantii platformei TikTok anunţă pentru Observator că au început să monitorizeze live-urile si să blocheze conturile celor care fac astfel de jocuri. 

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » "Tombola" de pe TikTok prin care escrocii se îmbogăţesc rapid. Dai bani şi primeşti un "block" la schimb