Antena Meniu Search
x

Video Tot mai mulţi copii ajung la ATI, din cauza COVID-19. Medicii recomandă imunizarea

Tot mai mulţi copii ajung în spitale cu noul virus. Ministrul Sănătăţii spune că peste 160 de copii sunt internați. Mai grav este că zece la sută dintre ei sunt la Terapie Intensivă. Între timp, compania Pfizer a anunţat că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 si 15 ani. Autorităţile aşteaptă o autorizare oficială de la Agenția Europeană pentru Medicamente. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 05.04.2021, 15:08

Vezi și

Sistemul medical este în colaps, iar secţiile de Terapie Intensivă sunt deja pline de pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2, care se lupă pentru viaţă.

Grav este că ajung internaţi în spital şi tot mai mulţi  copii. 

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: O parte din aceşti copii sunt cu comorbidităţi, o parte nu au. Ca şi grupe de vârstă sunt până în zece ani. 

Însă, în curând şi copiii ar putea fi imunizaţi.

Pe acelaşi subiect

Vaccinul Pfizer este 100% eficient la copiii între 12 și 15 ani

Compania Pfizer a anunţat zilele trecute că vaccinul său este sută la sută eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Deşi ar trebui să fie o veste bună, părinţii au dubii. 

"Deocamdată sunt reținut în privința copilului, eu m-am vaccinat. Trebuie sa ne mai informam. E o oarecare temere. Pentru că au apărut multe zvonuri pe internet. Mă sperie reacțiile adverse și reacţiile adverse în timp", spune tatăl lui Ionuţ.

Irina Mitrea, psiholog clinician Institutul Socola Iași: Refuzul de a nu imuniza copilul înseamnă a-ţi expune atât copilul, cât şi familia riscului de îmbolnăvire. Oamenii refuză vaccinul din teamă de necunoscut, din teamă pentru un viitor incert care vine pe fondul unei lipse de informare. 

Medicii recomandă imunizarea

Chiar dacă în cazul copiilor de cele mai multe ori vorbim de forme ușoare de COVID, probleme apar atunci când intră în contact cu părinții, bunicii sau colegii la școală. Așa se ajunge la noi focare. Iar medicii recomandă imunizarea acestora. 

Prof. Dr. Carmen Dorobăţ, medic infecționist: Ceea ce trebuie sa gândim ca şi perspectivă este faptul că acest virus are o uşurință deosebită în ceea ce priveşte apariţia de noi tulpini. Protejarea copiilor, pentru că ne dorim să aibă o viață socială normală și specifică vârstei, in care socializarea ştim cu toţii că e atât de importantă, când și procesul de învățământ suferă atât de mult, inclusiv din acest motiv, trebuie sa avem consiliere la medicul de familie, pediatru pentru a putea vaccina copiii.

Compania Pfizer a mai anunțat că a început studiile şi pentru vaccinarea copiilor mai mici de 12 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Tot mai mulţi copii ajung la ATI, din cauza COVID-19. Medicii recomandă imunizarea