Antena Meniu Search
x

Video Trafic de droguri pe stradă, sub ochii trecătorilor. Zonele 0 din Capitală unde consumatorii sunt mai presus de lege: "Poliţia nici nu-i bagă în seamă"

În centrul Capitalei se face trafic de droguri pe stradă, sub ochii trecătorilor. La Universitate, în Unirii sau vizavi de Palatul Parlamentului.... găştile de consumatori şi traficanţi fac legea. Localnicii se plâng că sunt terorizaţi şi au epuizat toate armele de luptă: au făcut sesizări şi petiţii la poliţie, însă în afară de amenzi, nu se întâmplă nimic. 

de Redactia Observator

la 18.09.2023, 21:24

Vezi și

Imaginile au fost filmate în aceste zile în zona Unirii. Iar situaţia, aşa cum au arătat mai multe reportaje Observator, e la fel de luni de zile. În această filmare se vede cum traficul de droguri e la vedere, sub ochii trecătorilor şi locuitorilor. 

Drogurile, la vederea oricărui trecător

Martor: Aici i-am observat prima dată că se comportau foarte dubios, am început să filmez, stăteau cu fundul pe gardul ăsta şi unul dintre ei scotocea pur şi simplu cu un băţ în gard. Ca să văd că extrage o pungă destul de lungă cu praf alb, o cantitate mare, aici nu discutăm de o punguţă mică în stâlp pur şi simplu. 

Exasperaţi, speriaţi şi terorizaţi de drogaţi, oamenii din zonă au făcut o petiţii către MAI şi IGPR. Ba chiar le-a arătat agenţilor unde ascund dealerii marfa. Rezultatul? 

Pe acelaşi subiect

Indiferenţă din partea poliţiei

Martor: Poliţia a venit, a făcut a doua intervenţie la faţa locului, a identificat un individ. Este liber, se poate vedea în filmările din noaptea aceasta. Omul continuă să facă trafic, împarte în punguţe albe şi consumă acele substanţe. Din păcate nu are o finalitate.

Andreea Petrescu, reporter Observator: După ce poliţia a început să patruleze aproape non-stop în zona Curţii de Apel, atât consumatorii dar şi dealerii, au trecut peste drum, foarte aproape de intrarea în Centrul Vechi.

Localnic: Poliţia locală, uitaţi, 10 metri până aici, nu fac nimic. Se droghează de faţă cu ei, poliţia locală nici atât trece pe lângă ei şi nici nu-i bagă în seamă. 

Localnic: Înainte erau acolo la gardul acela, era casa lor. Aici e nebunie. Le e frică doamnelor să intre în scară, sunt femei în vârstă, aici pe scara asta e plin, seara îi găsim la alegere, care vreţi cum vreţi toate categoriile. 

Registru al traficanţilor

Poliţia susţine că a făcut 40 de razii în două luni în centrul capitalei. A dat 500 de sancţiuni pentru înăclarea normelor de convieţurie socială. Amenzi pe care unii nu e vor plăti niciodată. Ministerul Justiţiei promite înfiinţarea unui registru al traficanţilor.

Alina Gorghiu ministra Justiţiei: Acest registru va reprezenta un mijloc de cunoaștere, de identificare, de supraveghere operativă a persoanelor care au comis infracțiuni în sfera traficului ilicit de droguri, adică am putea să știm localitatea, deplasarea, modalitatea în care traficheaza acele droguri, mijlocul folosit.

Aşa cum au documentat echipele Observator, grupurile de drogaţi s-au întins în tot centrul capitalei, de la parcul din Piaţa Universităţii, la zona magazinului Cocor, Cheiul Dâmboviţei, Casa Poporului şi până la Calea Călăraşilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Trafic de droguri pe stradă, sub ochii trecătorilor. Zonele 0 din Capitală unde consumatorii sunt mai presus de lege: "Poliţia nici nu-i bagă în seamă"