Video Tragedia de la Gura Humorului. Femeia moartă pe ATV și prietena ei, care e în stare gravă, nu purtau cască de protecție și s-au aventurat pe un drum interzis
Plimbarea cu ATV -ul ne poate costa scump dacă nu suntem experimentaţi. O femeie a murit sâmbătă şi alta este în stare grava după ce au intrat într-un copac. Niciuna nu purta cască. Astfel de accidente grave readuc în discuţie cât de uşor se pot închiria vehiculele destinate terenului accidentat şi condiţiile în care turiştii pot refuza purtarea echipamentului de protecţie.
O distracţie cu ATV-ul prin pădure s-a transformat într-o tragedie, în Gura Humorului. O tânără a murit, iar altă femeie este în stare gravă la spital. Turistele au ajuns într-o zonă interzisă circulaţiei, au pierdut controlul vehiculului şi s-au izbit într-un copac. Turistele ar fi refuzat să poarte casca de protecţie.
Claudiu Loghin, reporter Observator: Potrivit legislaţiei, orice conducător de ATV trebuie să poartă cască şi veste reflectorizantă în momentul în care iese pe un drum public. În plus, prezenţa copiilor pe ATV-uri este interzisă pe drumurile publice, indiferet dacă sunt sau nu însoţiţi.
În jur de 200 de lei pentru o oră. O carte de identitate și semnătura pe un contract prin care pilotul și pasagerul își asumă responsabilitatea, în caz, de accident. De atât e nevoie, pentru ca oricine să închirieze un ATV.
Claudiu Loghin, reporter Observator: Echipament de protecţie?
- Filmul crimei din Sectorul 4 al Capitalei, unde o femeie a fost ucisă și ascunsă în lada patului. Iubitul tinerei...
- O femeie de 39 de ani din Iași a murit, iar o alta a fost rănită, după ce au intrat cu ATV-ul într-un copac....
- "Vai de noi şi de noi! Uitaţi-vă câtă apă e, băi frate!" O femeie din Argeş a murit, după ce a fost luată...
Bărbat cu copil: Nu știu dacă e necesar.
Mulți oameni refuză să poarte echipamentul de protecție
Nu e doar necesar, ci, de multe ori vital. Echipamentul de protecție e compus din cască, ochelari, mănuși, armură de corp, tibiere, genunchiere și vestă reflectorizantă. Pe teren, însă, nu-l poartă nimeni.
Marius Delian, administrator firmă de închiriere: Se plăteşte, se pleacă în traseu. Căşti în cap. Dacă vor ei, dar dacă nu vor ei, merg ei pe propria răspundere.
Iar cei mai mulţi dintre turişti cred că lor nu li se poate întâmpla nimic rău. Aşa că nu poartă echipament.
Florin, ghid: În caz de ceva pericol, frâna, iei mâna de pe acceleraţie. Chiar dacă se închiriază, au fost cazuri când noi i-am oprit şi i-am dat jos. Le-am luat cheia, pentru că nu respectă unele reguli.
Cu două săptămâni în urmă, jandarmii din Brașov au dat opt amenzi în valoare de 28 de mii de lei conducătorilor de ATV- uri, care au intrat în zone naturale interzise din zona masivului Ciucaș.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰