Antena Meniu Search
x

Video Tragedia din Gorj a distrus trei familii. Cel mai tânăr dintre minerii care au pierit în accident avea doar 29 de ani și urma să devină tată

Soţii devastate, un copil care nu-şi va cunoaşte niciodată tatăl şi alţi trei minori rămaşi fără sprijin... Asta au lăsat în urmă cei trei muncitori din Gorj care au plătit cu propria viaţă, pentru condiţiile în care muncesc, zi de zi, minerii. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 18.01.2023, 15:18

Vezi și

Tragedie în cariera minieră Jilţ Sud din Gorj. Trei muncitori au murit şi alţi zece au fost răniţi după ce camionul vechi, în care erau înghesuiţi ca sardinele, s-a răsturnat şi a căzut de pe un pod înalt. Un accident cumplit care a distrs trei familii. 

Cel mai tânăr dintre minerii care au pierit în carieră avea doar 29 de ani și urma să devină tată

Cuvintele sunt puține pentru a descrie drama pe care o trăiesc familiile celor trei mineri care au pierit, ieri, la locul de muncă. Cel mai tânăr dintre ei avea doar 29 de ani, iar în mai puțin de jumătate de an urma să devină tată. Se angajase de doar 4 luni în carieră, pentru că dorea să asigure un trai decent familiei sale, indiferent de condițiile în care trebuia să muncească. A lăsat în urmă părinți și frați înmărmuriți de durere și o soție care nu își mai poate găsi liniștea la gândul că cel mic nu își va  mai cunoaște niciodată tatăl. 

La fel de cutremurătoare este și povestea lăcătușului mecanic, în vârstă de 38 de ani, care, de asemenea, și-a găsit sfârșitul în accidentul de ieri. A lucrat ani de zile ca șofer de TIR în străinătate, însă dorul de fiicele sale, de familie și de casă l-au adus înapoi, în țară. Se angajase și el de mai puțin de un an în carieră șii a pierit ieri strivit, spune familia, de tuburile de oxigen care se aflau în tancheta în care era și minerii.

Pe acelaşi subiect

"Era un tanc de om", ne spunea familia, care spera ca și el să fie printre supraviețuitori.

Al treilea miner mort în Gorj a lăsat în urmă doi copii

Al treilea miner care a pierit în tragedia de la cariera Jilț Sud din Gorj, a lăsat în urmă doi copii: o fată care este studentă în Timișoara și un băiat minor.

Dincolo de durere, cele trei familii spun într-un cuvânt același lucru: această tragedie se poate repeta oricând, pentru că de zeci de ani, minerii lucrează în condiții inumane, iar siguranța lor este pe ultimul loc pentru reprezentanții companiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Tragedia din Gorj a distrus trei familii. Cel mai tânăr dintre minerii care au pierit în accident avea doar 29 de ani și urma să devină tată