Antena Meniu Search
x

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI în Italia: Autorităţile anunţă un nou bilanţ: 250 de MORŢI! Oficialii se tem că vor fi peste 300 de morţi

Protecţia Civilă din Italia anunţă un nou bilanţ al morţilor: 250 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului de miercuri, iar oficiali au avertizat deja că bilanţul este provizoriu şi că este probabil să crească şi să-l depăşească pe cel al cutremurului din regiunea L'Aquila din 2009, care s-a soldat cu peste 300 de morţi.

Protecţia Civilă din Italia anunţă un nou bilanţ al morţilor: 250 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului de miercuri, iar oficiali au avertizat deja că bilanţul este provizoriu şi că este probabil să crească şi să-l depăşească pe cel al cutremurului din regiunea L'Aquila din 2009, care s-a soldat cu peste 300 de morţi.

Seismul, cu o magnitudine de 6,2, a avut loc în centrul Peninsulei italiene miercuri dimineaţa, în timp ce oamenii dormeau. El a fost resimţit până la Bologna, în nord, şi Napoli, în sud, oraşe situate la peste 220 de kilometri de epicentru.

Seismul a avut sute de replici

Locuitori din regiune au simţit noi replici joi dimineaţa, dintre care două cu intensităţi de 5,4 şi 5,1.

Joi după-amiaza, o replică puternică, de magnitudinea 4,3, a provocat surpări de pietre şi moloz din clopotniţa Bisericii Sfânta Augustina din Amatrice, iar salvatori au fugit să se adăpostească.

Replica a provocat totodată panică în rândul sinistraţilor şi a fragilizat şi mai mult faţada bisericii, care a devenit un pericol pentru salvatori ce interveneau pe stradă, în faţa ei.

Cel puţin 365 de persoane au fost rănite şi evacuate la spitale, potrivit unei estimări furnizate de Protecţia Civilă italiană. Aceasta a adăugat că aproximativ 5.000 de persoane, inclusiv poliţişti, pompieri, militari sau voluntari erau mobilizate în cadrul operaţiunilor de salvare.

Familie îngropată în casă

Cele mai multe dintre persoanele ucise sau rănite sunt turişti aflaţi în trecere, ceea ce complică identificarea corpurilor. Un spaniol, cinci români şi alţi străini ar fi murit în cutremur.

Într-un hotel, care s-a surpat, în localitatea Amatrice, în care erau cazate aproximativ 70 de persoane, doar şapte corpuri au fost găsite pentru moment, a anunţat primarul oraşului.

Salvatori au lucrat la lumina lanternelor toată noaptea de miercuri spre joi pentru a găsi supravieţuitori, iar o fată a fost scoasă în viaţă dintre dărâmături, unde a rămas blocată timp de 17 ore, la Pescara del Tronto.

În satul Accumoli, o familie de patru persoane - inclusiv doi copii în vârstă de opt şi nouă ani - a fost îngropată în casă.

Guvernul lui Matteo Renzi urma să se întrunească joi pentru a decide ce măsuri să ia în favoarea comunelor afectate de catastrofă.

Fotografii aeriene cu Amatrice, considerat unul dintre cele mai frumoase sate istorice din Italia, surprind clădirile surpate. Serviciile Protecţiei Civile au anunţat că încearcă să stabilească numărul de persoane care locuia într-un hotel, în această perioadă turistică.

Satele cel mai dur afectate fac parte din regiunea Latium şi Marche. însă pagube s-au înregistrat şi în Umbria vecină. Cele trei regiuni sunt celebre pentru patrimoniul lor arhitectural istoric.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI în Italia: Autorităţile anunţă un nou bilanţ: 250 de MORŢI! Oficialii se tem că vor fi peste 300 de morţi