Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu, declaraţii INCENDIARE după condamnarea ELENEI UDREA: "A fost un şoc să ..."

Ieri, fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete. Aseară, fostul preşedinte Traian Băsescu i-a luat apărarea Elenei Udrea, declarând că aveam de-a face cu o "decizie nedreaptă, care nu e acoperită de fapte!".

Ieri, fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete. Aseară, fostul preşedinte Traian Băsescu i-a luat apărarea Elenei Udrea, declarând că aveam de-a face cu o "decizie nedreaptă, care nu e acoperită de fapte!".

"Cum poţi să acuzi de abuz în serviciu un ministru care nu a semnat nicio hârtie la achiziţii?", a întrebat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a dezvăluit că în 2010 SRI, prin Coldea, a informat toată filiera corupţiei din ministerul condus de Elena Udrea.

"Când aveam sesizări de la SRI mă uitam la sfârşit şi dacă vedeam că i s-a transmis şi ministrului nu mai atenţionam reprezentanţii Guvernului. Dacă vedeam că nota este numai la mine atunci consideram că era obligaţia mea să-i avertizez. Cu această ocazie am prevenit-o pe Elena Udrea despre practicile din ministeruli ei. Era o notă laborioasă pe toată ţara. Erau practici din Ministerul Dezvoltării care vizau comisioane. Acea notă sinteză nu era trimisă şi la ministru, iar prin urmare am chemat ministrul pentru a-l atenţiona. Acolo se vedea toată infrastructura de corupţie a secretarului general, Ştefan Lungu. Se ştia toată filiera de corupţie.

Pe acelaşi subiect

A fost un şoc să văd că Udrea este acuzată şi este inculpată când eu aveam altă informaţii de la Coldea şi SRI.  Sursa lor de finanţare a fost disjuns din dosar. Deşi se ştia care este sursa banilor furnizorul de corupţie a fost disjuns", a spus Traian Băsescu.

Elena Udrea a declarat că decizia de condamnare în dosarul "Gala Bute" este una abuzivă şi "se pare că şi azi sunt judecători care tremură în faţa sistemului reprezentat de Kovesi".

Împotriva Elenei Udrea au fost formulate 3 capate de acuzare: luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declarații false. Ea a fost achitată pentru ultima acuzaţie.

Elena Udrea are de achitat 900.000 de euro către doi martori (banii de mită) şi opt milioane de lei către stat (prejudiciul creat prin organizarea Galei Bute).

Sentinţa nu este definitivă. Verdictul completului de trei judecători de la Înalta Curte, Angela Dragne, Leontina Șerban și Florentina Dragomir, poate fi atacat la Secţia de 5 judecători a Înaltei Curţi.

Ce pedepse au primit ceilalţi inculpaţi:

Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naționale de Investiții, a fost condamnată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul "Gala Bute" la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită cu un termen de supraveghere de cinci ani.

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul "Gala Bute" la cinci ani de închisoare cu executare.

Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, a fost condamnat marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul "Gala Bute" la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de șase ani.

Tudor Breazu - consilier personal al Elenei Udrea, 3 ani cu executare.

Ștefan Lungu - 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Ion Ariton - fost ministru al Economiei, a fost achitat marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul "Gala Bute".

Dragoș Botoroagă - 2 ani și 6 luni cu suspendare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Traian Băsescu, declaraţii INCENDIARE după condamnarea ELENEI UDREA: "A fost un şoc să ..."