Antena Meniu Search
x

Tramvaiele 41 și 25, blocate timp de două ore după ce un Dorel a stricat rețeaua electrică. STB cere despăgubiri

O avarie la reţeaua electrică, provocată de un constructor, a blocat, vineri dimineaţa, timp de peste două ore, circulaţia tramvaielor pe relaţia nord-vest a Capitalei, fiind afectate tramvaiele liniilor 41 şi 25.

de Redactia Observator

la 28.06.2024 , 15:56

tramvaiul 41
Tramvaiele 41 și 25, blocate timp de două ore după ce un Dorel a stricat rețeaua electrică. STB cere despăgubiri - Shutterstock (arhivă)

Conform unei postări pe pagina de Facebook a Societăţii de Transport Bucureşti, cauza avariei a fost intervenţia neanunţată a unui constructor pentru realizarea unui racord la reţeaua electrică.

"Le vom cere despăgubiri, atât pentru lucrările de reparaţie a reţelei, dar mai ales pentru costurile suplimentare generate de blocaj. Au fost scoase autobuze în traseu, a fost întreruptă circulaţia tramvaielor şi, cel mai important, au avut de suferit peste 30.000 de călători! În numele acestora vom face toate demersurile necesare pentru a descuraja, pe viitor, astfel de accidente! Este inadmisibil şi de neacceptat ca responsabilii unor astfel de incidente să scape fără sancţiuni", a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB, potrivit Agerpres.

STB a înființat două linii navetă de autobuze, în locul tramvaielor 41 și 25

Articolul continuă după reclamă

Pentru preluarea călătorilor, STB a trebuit să înfiinţeze două linii navetă de autobuze care au circulat între Piaţa Presei şi Ghencea, respectiv, între Depoul Militari şi Piaţa Danny Huwe.

Potrivit STB, pe linia 41 funcţionează un număr de 24 de tramvaie, cu o capacitate totală de transport de 14.000 de călători pe oră şi sens, iar pe linia 25 sunt programate 25 de tramvaie, cu o capacitate totală de 12.500 de călători pe oră şi sens. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Tramvaiele 41 și 25, blocate timp de două ore după ce un Dorel a stricat rețeaua electrică. STB cere despăgubiri