Antena Meniu Search
x

Video "Trec pe proprie răspundere". Drumul din România pe care locuitorii din două comune îşi riscă zilnic viaţa

Pericol pe o şosea din judeţul Suceava. Pe drumul dintre Broșteni și Crucea cad pietre de pe versanţi iar circulaţia este blocată de mai bine de o săptămână. Unii localnici, care fac naveta zilnic între cele două localităţi, ignoră avertismentele şi tranzitează porţiunea. Daca nu, ar trebui să facă un ocol de 100 de kilometri. Autorităţile spun că aşteaptă vreme mai bună ca să intervină. 

de Angela Bertea

la 04.09.2022, 20:09

Vezi și

Semnul de interzis de pe drumul dintre Broșteni și Crucea este ignorat de mulţi dintre şoferi. Aceştia nu sunt speriaţi nici de pietrele căzute pe şosea şi nici de plasa ruptă de pe versant.

Şofer: E interzis, dar ne uităm de sus dacă vine ceva. Nu vine, am dat drumul repede, ce să faci, asta este. 

Unii dintre localnici îşi riscă zilnic viaţa pe acest drum. Sunt navetiştii care se duc la muncă fie cu maşina, fie pe jos.

Localnic: Trec pe proprie răspundere. Văd că nu e nicio interdicţie, în afară de stopul care e interdicţie rutieră, nu pietonală. Nu văd niciun om să nu treacă, trebuia şi un om tăiat. 

Pe acelaşi subiect

Şi turiştii care ajung aici trebuie să aleagă dacă riscă şi trec porţiunea sau dacă se întorc din drum şi ocolesc 100 de kilometri.

Doamnă: Ne întoarcem ca să nu avem probleme. Nu trebuia să fim informaţi de pe traseu? Vii până aici şi te întorci?

De mâine şi elevii şi profesorii trebuie să se descurce. 

Alexandru Hurjui, primar Broșteni: Avem un număr de 7 cadre didactice şi un număr de 9 elevi în clasele 1-8 care, cel puţin teoretic, sunt nevoiţi să treacă în zona asta. 

Pericol ignorat de şoferi

O variantă ar fi ca şi aceştia să treacă zona ca navetiştii.

Dorin Rusu, primar Crucea: Să asigurăm transportul de la Crucea până la Barnar, acolo oamenii se deplasează pe jos 40 - 50 de metri cât e alunecare de terent, iar de acolo primăria de la Broşteni să asigure şi ei microbuz să putem face o ştafetă să mulţumim şi navetiştii, şi elevii şi medicii şi profesorii. 

Angajaţii de la drumuri lucrează de mai bine de o săptămână să rezolve problema.

Angela Bertea, reporter Observator: Un sens de circulaţie a fost eliberat de bolovani, însă poliţiştii nu au dat avizul pentru redeschiderea traficului. 

Iar acum, experţii aşteaptă vreme mai bună pentru a continua treaba.

Ovidiu Laicu, DRDP Iași: Expertul pe care noi l-am angajat nu îşi asumă niciun fel de răspundere ca să dăm drumul la circulaţie, până când fenomenele meteorologice ne permit, astfel încât să intrăm să facem operaţiile de eliminare a tuturor pietrelor de pe carosabil şi să punem barierele şi plasele. 

Mâine, o echipă de specialişti va analiza situaţia pentru a stabili dacă drumul poate fi deschis parţial pentru salvări şi pompieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » "Trec pe proprie răspundere". Drumul din România pe care locuitorii din două comune îşi riscă zilnic viaţa