Trei bacterii periculoase, descoperite în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Murgeni. Oficial, testele făcute până acum au ieşit "curate"
Misterul deceselor de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni este departe de a fi elucidat. O nouă controversă a apărut în anchetă după ce un buletin al Direcţiei Sanitar Veterinare Vaslui, dat publicităţii arată că în mâncarea cu peşte oferită pacienţilor s-ar fi găsit bacterii periculoase. Totuşi, oficial testele făcute până acum au ieşit "curate"! Trei pacienţi au murit în urmă cu două săptămâni şi jumătate după ce au mâncat peşte gătit la o mănăstire.
Un document oficial al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, comunicat Prefecturii Vaslui şi obţinut de Libertatea, arată că în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul Murgeni au fost găsite bacterii periculoase.
Documentul demonstrează că, încă de pe 29 noiembrie, autorităţile din Vaslui ştiau că mâncarea oferită pacienţilor de la Murgeni conţinea bacterii care pot produce probleme de sănătate. În borşul de peşte, oferit de Mănăstirea Floreşti pacienţilor de la Murgeni, s-au identificat clostridium perfringens, bacillus cereus şi cerulida.
”Bacillus cereus formează două toxine responsabile pentru intoxicaţia alimentară, în general când numărul de bacterii depăşesc 100.000 pe gram de hrană, deşi există şi cazuri cunoscute de otrăvire în care concentraţia a fost cu mult sub 6.000/g”, se arată în adresa transmisă Prefecturii Vaslui, citattă de Libertatea.
Ce bacterii au fost descoperite în borşul de peşte
- Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni a demisionat, la o săptămână după ce trei pacienţi au murit. Ce alte...
- Cauza tragediei de la Murgeni, încă neelucidată după sute de probe recoltate. Care este starea celorlalţi...
- De ce poate fi extrem de periculos consumul peștilor exotici. Infecționist: "Peștii cu aceste toxine nu arată...
Sunt indicate şi valorile bacteriilor descoperite în borş: Clostridium perfringens – 1,64 milioane/gram Bacillus cereus – 3.091/gram Cerulida – 945,98/gram. Medicii consultaţi de jurnalişti apreciază că valorile sunt mici, dar pot crea probleme.
În 27 noiembrie, autorităţile locale din Vaslui anunţau că rezultatele parţiale ale analizelor primite de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui pe probele de alimente trimise la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică sunt negative, atât în ceea ce priveşte bacteriile, cât şi pesticidele sau toxinele.
Trei pacienţi internaţi la Spitalul Murgeni au murit, iar 29 au avut probleme de sănătate, fiind internaţi în siferite spitale, după ce au mâncat alimente pe bază de peşte oferite de o mănăstire.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰