Antena Meniu Search
x

Video Trei luni de la incendiul din Piatra Neamţ. Cauzele tragediei nu au fost încă stabilite, vinovaţii nu au fost găsiţi

După trei luni de la incendiul în care 10 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ au murit, ancheta pare că stă pe loc. Cauzele exacte nu au fost încă stabilite şi nici vinovaţii nu au fost găsiţi. Săptămâna trecută au fost audiaţi mai mulţi martori din dosar, iar acum procurorii verifică noi probe. Două paturi, mai multe aparate, contracte şi alte documente din arhivă au fost ridicate şi duse pentru a fi expertizate.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 17.02.2021, 14:35

Vezi și

Salonul cuprins de flăcări de la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, unde mai muţi pacienţi au ars de vii, a fost desigilat pentru ca poliţiştii criminalişti să poată lua mai multe obiecte ce constituie porbe în dosar. Printre acestea şi două paturi.

Acestea au fost duse pentru a fi expertizate la ISMEX Petroşani.

Criminaliştii au ridicat şi mai multe documente. 

Manager spital: Au cerut toate fişele de observaţie ale pacienţilor decedaţi, dar şi a celor care au fost transferaţi la Leţcani în momentele respective de după incendiu. Din arhivă au cerut toate proiectele şi renovările şi achiziţiile ce au fost făcute pt secţia respectivă şi de fapt pentru spital între 2005 şi până în data prezentă.

Adrian Cuculis, avocat: În continuarea audierilor de săptămâna trecută când, se pare, că în urma declaraţiilor date de către cei cinci martori, respectiv administratori ai societăţilor care au intrat în contracte de colaborarea, comerciale cu spitalul, a reieşeit că multe dintre repraţiile în spital, amenajările şi reconstrucţiia spitalului acre s-a făcut în 2011 cu privire la circuitele de oxigen şi aer comprimat nu ar fi avut nici autorizaţie, dar nici aviz din aprtea celor care ar fi putut să-şi dea acordul de funcţionare pentru aceea aparatură.

Ancheta este una de durată

Sunt şi anumite probe pe care conducerea spitalului nu a putut să le pună la dispoziţia anchetatorilor.

Alexandru Filimon, manager Spitalul Judeţean Piatra Neamţ: Sunt nişte informaţii pe care dumnealor le-au cerut din câte am înţeles de la departamentul nostru de la IT nu sunt disponibile. Sunt nişte monitoare prin care pacienţii sunt monitorizaţi practic şi acele monitoare oarceum ar putea fi legate în reţeaua spitalului.

Ancheta în acest caz este una de durată şi încă nu s-a ajuns la o concluzie în ce priveşte vinovaţii sau sursa exactă a incendiului.

La Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ sunt disponibile doar 9 paturi ATI COVID, iar secţia a fost mutată la un alt etaj.

Însă, zilnic sunt transferaţi între trei şi şase bolnavi în stare gravă către alte spitale care au paturi disponibile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Trei luni de la incendiul din Piatra Neamţ. Cauzele tragediei nu au fost încă stabilite, vinovaţii nu au fost găsiţi