Antena Meniu Search
x

Cei trei români dispăruţi pe insula St. Martin în timpul uraganului Irma au fost găsiţi în viaţă!

Cei trei români dispăruţi pe insula St. Martin în timpul uraganului Irma au fost găsiţi în viaţă. Dispariţia lor a fost anunţată de rudele care nu au mai putut să îi contacteze timp de mai bine de 10 ore, însă totul s-a datorat faptului că telecomunicaţiile au fost întrerupte.

Cei trei români dispăruţi pe insula St. Martin în timpul uraganului Irma au fost găsiţi în viaţă. Dispariţia lor a fost anunţată de rudele care nu au mai putut să îi contacteze timp de mai bine de 10 ore, însă totul s-a datorat faptului că telecomunicaţiile au fost întrerupte.

UPDATE 08:00 MAE face verificări pentru a afla care este situaţia românilor, oficiiale fiind anunţaţi de soţia unui dintre românii care nu mai pot fi contactaţi de către familii, a declarat la Antena 3 purtătorului de cuvânt Paul Ciocoiu.

Potrivit reprezentanţilor MAE, Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile din St. Marteen, pentru a verifica situaţia acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris şi Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autorităţile franceze respectiv olandeze, pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români în zona afectată.

Familiile cetăţenilor români aflaţi în Caraibe spun ca nu au reusit sa ia legatura cu ei de mai bine de 10 ore, potrivit News.ro.

Pe acelaşi subiect

Pagubele materiale provocate de uraganul Irma, care a lovit miercuri insula franceză Saint-Barthélémy şi pe cea franco-olandeză Saint-Martin par “deja importante”, a declarat ministrul francez pentru teritoriile de peste mări, Annick Girardin, citată de Le Figaro.

Ministrul a vorbit de “acoperişuri smulse” de uraganul de categorie 5 – nivelul maxim pe scara Saffir-Simpson.

În Guadalupe, 8.000 de case nu au curent electric, mai multe drumuri au fost rupte, iar cel puţin trei vapoaee, fără oameni la bord, au naufragiat.

În condiţiile în care Irma ar putea afecta Florida peste câteva zile, potrivit previziunilor meteorologilor, Donald Trump a scris pe Twitter că monitorizează situaţia. El a declarat stare de alertă pe Insulele Virgine, în Porto Rico şi în Florida, în timp ce evacuarea insulei Key West, aflată la sud de Florida, este deja în curs.

Uraganul ”este deja un uragan istoric” şi ”de o intensitate fără precedent la (Oceanul0 Atlantic”, potrivit Météo-France.

El este deja mai puternic decât uraganele Luis (1995, în St-Martin), Hugo (1989, soldat cu 15 morţi în Guadeloupe) şi Harvey, care a devastat recent Texasul şi Luoisiana, omorând 42 de oameni şi provocând paguve materiale estimate la peste 100 de miliarde de dolari. 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cei trei români dispăruţi pe insula St. Martin în timpul uraganului Irma au fost găsiţi în viaţă!