Antena Meniu Search
x

Video Trei zimbri, aduşi în ţară din Suedia, Germania şi Polonia. Vor fi lăsaţi să zburde liberi în munţii Făgăraş

Încă trei zimbri au ajuns aseară în ţarcul din comuna Lereşti. După perioada de carantină şi procesul de acomodare, ei vor ajunge în Munţii Făgăraş, alături de "fraţii" lor. 

de Mariana Zaharia

la 09.05.2021, 09:23

Vezi și

Zimbrii sunt aduşi din Suedia, Germania şi Polonia. După perioada de carantină şi aclimatizare ei vor fi lăsaţi să zburde liberi în munţii Făgăraş.

Adrian Aldea, ecolog: 

Ce putem face noi, oamenii pentru ei?

Sa avem incredere in obiectivele proiectului de reintroducere a zimbrilor, sa il promovam si sa respectam aceasta specie ca pe orice specie salbatica. 

Mihai Zotta, director conservare Fundaţia Conservation Carpathia: Nu avem mult timp, pentru ca daca nu se declara in urmatorii 2 - 3 ani, probabil nu o sa le mai avem.

Zimbrul, scos din zona critică a listei cu animale pe cale de dispariție

Zimbrii au dispărut din zonă în urmă cu aproximativ 200 de ani. Acum, specialiştii speră ca animalele relocate în Făgăraş să rezolve această problemă. 

Mihai Zotta, director conservare Fundaţia Conservation Carpathi: Iar legat de zimbri dacă vor reusi sa se inmulteasca intr-un procent semnificativ si sustenabil in libertate si sa se intalneasca grupurile sa se dezvolte mai departe, atunci probabil ca in urmatorii 10 ani o sa avem o populatie de zimbri în munţii Făgăraş.

De puțin timp, zimbrul a fost scos din zona critică a listei cu animale pe cale de dispariție.

Dar, pericolul nu a trecut. Biologii susțin ca, deocamdată, singura șansă de supraviețuire a acestei specii este ca exemplarele să treacă prin țarcurile protejate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Trei zimbri, aduşi în ţară din Suedia, Germania şi Polonia. Vor fi lăsaţi să zburde liberi în munţii Făgăraş