Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trenurile CFR Călători au avut întârzieri de peste opt ani în 2017 şi niciun călător din România nu a fost despăgubit

Potrivit datelor statistice, trenurile CFR Călători au avut, anul trecut, întârzieri de peste 4,53 milioane de minute, echivalentul a opt ani şi şase luni.

de Redactia Observator

la 18.04.2018 , 12:37

Trenurile CFR Călători au avut întârzieri de peste opt ani în 2017 şi niciun călător din România nu a fost despăgubit Trenurile CFR Călători au avut întârzieri de peste opt ani în 2017 şi niciun călător din România nu a fost despăgubit - Hepta

Potrivit datelor statistice, trenurile CFR Călători au avut, anul trecut, întârzieri de peste 4,53 milioane de minute, echivalentul a opt ani şi şase luni.

Îngrijorător pentru compania feroviară este faptul că, în ultimii ani, durata întârzierilor este pe un trend ascendent.

Datele companiei de stat arată că despăgubiri de 25% sau 50% din preţul biletului au primit doar 70 de călători, însă nu pentru românii care au călătorit pe rutele operate în România.

Articolul continuă după reclamă

Care sunt drepturile călătorilor CFR

Pe acelaşi subiect

În cazul anulărilor sau întârzierilor, companiile feroviare au obligația să informeze călătorii asupra evoluției situației.

Dacă se anunță că veți ajunge la destinația finală cu o întârziere de cel puțin o oră, puteți:

  • să vă anulați călătoria și să solicitați rambursarea imediată a prețului biletului (integral sau doar pentru segmentul de călătorie neefectuat).

Dacă întârzierea vă împiedică să vă îndepliniți scopul călătoriei, ați putea să beneficiați inclusiv de transport gratuit înapoi la punctul de plecare sau:

  • să vă continuați călătoria cu prima ocazie, ori la o dată ulterioară aleasă de dumneavoastră. Această soluție poate presupune alte mijloace de transport, dacă trenul este blocat, iar serviciile respective au fost suspendate.
  • să primiți gustări și băuturi răcoritoare (în funcție de durata de așteptare)
  • să beneficiați de cazare – dacă trebuie să așteptați peste noapte.

Dacă alegeți să vă continuați călătoria în condițiile date sau acceptați propunerea de a folosi alt mijloc de transport pentru a ajunge la destinație, ați putea avea dreptul la despăgubiri după cum urmează:

  • 25% din prețul biletului pentru întârzieri între 1 și 2 ore
  • 50% din prețul biletului pentru întâzieri de peste 2 ore.

Nu aveți dreptul la despăgubiri dacă ați fost informat în legătură cu întârzierea înainte de a cumpăra biletul, scrie profit.ro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Trenurile CFR Călători au avut întârzieri de peste opt ani în 2017 şi niciun călător din România nu a fost despăgubit