Trucurile care te ajută să găseşti locurile de muncă SECRETE
Ştim deja că nu toate locurile de muncă bune sunt puse pe site-urile de recrutare. Motivele sunt diverse. Totuşi, există câteva metode prin care putem afla care sunt acestea.
![](https://img.observatornews.ro/0/2014/8/1/131709/1406904682f25f08ac.webp?w=430&f=2&v=2)
Ştim deja că nu toate locurile de muncă bune sunt puse pe site-urile de recrutare. Motivele sunt diverse. Totuşi, există câteva metode prin care putem afla care sunt acestea.
Fred Coon, agent de angajare, autor şi CEO al Stewart, Cooper & Coon, susţine că între 80% şi 85% din totalul joburilor disponibile nu apar nicăieri.
“Tendinţele actuale din reţelele de socializare şi progresul tehnologic le permit angajatorilor să găsească anumiţi candidaţi pentru joburi fără să publice vreun anunţ în presă sau pe site-urile de profil. Unor companii nu le place să-şi posteze posturile disponibile pe site-urile dedicate anunţurilor de joburi din cauza costurilor. Iar site-urile dedicate anunţurilor de joburi pe care poţi posta gratis nu sunt o alegere prea grozavă”, susţine Coon.
Iată câteva tactici pentru a ajunge pe piaţa ascunsă a locurilor de muncă:
- Salarii între 5.700 și 7.200 lei/lună. Ucenicie plătită pentru tineri sub 30 de ani și loc de muncă garantat
- Criză de IT-işti la CNAS, deşi primesc salarii de 3.900 de euro net. Din cinci posturi, doar două sunt ocupate
- Cornel a renunţat la job şi a pornit o afacere pe gustul său, alături de Andrada. A investit doar 5.000 €
- Ea este femeia care trăieşte de 10 ani fără niciun ban. Cum se descurcă: "Mă simt mai în siguranță"
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
1. Intră în grupuri care au de-a face cu breasla. Înscrie-te în asociaţii, organizaţii, grupuri care se întâlnesc din când în când etc. E bine să începi să-ţi creezi contacte înainte să ai nevoie de ele, e sfatul lui Coon: “Oferă-te să ţii un discurs la vreuna din aceste întâlniri, e un mod grozav de a te asigura că restul membrilor organizaţiei află cine eşti şi ce faci”.
2. Impune-te ca o sursă de informaţie credibilă. Odată ce ai deja o listă de contacte, trimite-i fiecărei persoane din această listă link-uri la articole care ar putea-o interesa o dată sau de două ori pe an, sugerează Coon. “Când trimiţi aceste link-uri, textul e-mailului ar trebui să fie scurt, de pildă «Am văzut asta şi m-am gândit că poate te interesează…» În acest mod, numele tău va fi asociat cu informaţii valoroase şi vei fi considerat un om la curent cu tot ce mişcă, avizat şi cunoscator”.
3. Vorbeşte cu oameni “din interior”. “Încearcă să vorbeşti cu şefi de departamente din varii companii şi bresle ca să ştii ce se întâmplă în mediul lor profesional. Aşa vei fi capabil să-ţi orientezi aspiraţiile în materie de carieră şi eforturile de a găsi o slujbă. Următoarea ta oportunitate poate apărea într-un domeniu la care nici măcar nu te-ai gândit, dar nici nu vei afla că ea există dacă nu explorezi toate opţiunile”, e de părere Coon.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰