Antena Meniu Search
x

Trucurile care te ajută să găseşti locurile de muncă SECRETE

Ştim deja că nu toate locurile de muncă bune sunt puse pe site-urile de recrutare. Motivele sunt diverse. Totuşi, există câteva metode prin care putem afla care sunt acestea.

 Ştim deja că nu toate locurile de muncă bune sunt puse pe site-urile de recrutare. Motivele sunt diverse. Totuşi, există câteva metode prin care putem afla care sunt acestea.

Fred Coon, agent de angajare, autor şi CEO al Stewart, Cooper & Coon, susţine că între 80% şi 85% din totalul joburilor disponibile nu apar nicăieri.

“Tendinţele actuale din reţelele de socializare şi progresul tehnologic le permit angajatorilor să găsească anumiţi candidaţi pentru joburi fără să publice vreun anunţ în presă sau pe site-urile de profil. Unor companii nu le place să-şi posteze posturile disponibile pe site-urile dedicate anunţurilor de joburi din cauza costurilor. Iar site-urile dedicate anunţurilor de joburi pe care poţi posta gratis nu sunt o alegere prea grozavă”, susţine Coon.

Iată câteva tactici pentru a ajunge pe piaţa ascunsă a locurilor de muncă:

1. Intră în grupuri care au de-a face cu breasla. Înscrie-te în asociaţii, organizaţii, grupuri care se întâlnesc din când în când etc. E bine să începi să-ţi creezi contacte înainte să ai nevoie de ele, e sfatul lui Coon: “Oferă-te să ţii un discurs la vreuna din aceste întâlniri, e un mod grozav de a te asigura că restul membrilor organizaţiei află cine eşti şi ce faci”.

2. Impune-te ca o sursă de informaţie credibilă. Odată ce ai deja o listă de contacte, trimite-i fiecărei persoane din această listă link-uri la articole care ar putea-o interesa o dată sau de două ori pe an, sugerează Coon. “Când trimiţi aceste link-uri, textul e-mailului ar trebui să fie scurt, de pildă «Am văzut asta şi m-am gândit că poate te interesează…» În acest mod, numele tău va fi asociat cu informaţii valoroase şi vei fi considerat un om la curent cu tot ce mişcă, avizat şi cunoscator”.

3. Vorbeşte cu oameni “din interior”. “Încearcă să vorbeşti cu şefi de departamente din varii companii şi bresle ca să ştii ce se întâmplă în mediul lor profesional. Aşa vei fi capabil să-ţi orientezi aspiraţiile în materie de carieră şi eforturile de a găsi o slujbă. Următoarea ta oportunitate poate apărea într-un domeniu la care nici măcar nu te-ai gândit, dar nici nu vei afla că ea există dacă nu explorezi toate opţiunile”, e de părere Coon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Trucurile care te ajută să găseşti locurile de muncă SECRETE